blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

De eerste Herman Divendal Award

Kandidaten gezocht

Stichting In den Vreemde roept de Herman Divendal Award in het leven. Deze jaarlijkse prijs van € 10.000 is bestemd voor iemand die zich actief en zichtbaar inzet als bruggenbouwer tussen verschillende culturen. Het aanmelden van een kandidaat kan tot 15 december 2016 via www.indenvreemde.org. De eerste Herman Divendal Award wordt op 8 februari 2017 uitgereikt.

herman-diveldal

Herman Divendal

De Herman Divendal Award is bedoeld voor cultuurdragers of kunstenaars die een voorbeeldfunctie vervullen door mensen in Nederland met uiteenlopende culturele en etnische achtergronden samen te brengen. Aan de Award is een bedrag verbonden van €10.000. Daarvan is €5.000 bestemd voor de winnaar zelf en €5.000 voor het project waar hij of zij bruggen mee bouwt. Het aandragen van een kandidaat kan tot 15 december 2016 via de website van Stichting In den Vreemde: www.indenvreemde.org. Daar zijn ook de voorwaarden en reglementen te vinden.

Stichting In den Vreemde beheert de nalatenschap van schrijfster en activiste Mies Bouhuys (1927-2008). Ter ere van de eerste voorzitter, Herman Divendal, stelt Stichting In den Vreemde de Herman Divendal Award in. Herman Divendal (1948-2015) was als directeur van AIDA Nederland een steunpilaar voor vervolgde en gevluchte kunstenaars. Hij was een inspirerende persoonlijkheid en een bevlogen, onvermoeibare bruggenbouwer vanuit oprechte betrokkenheid, menselijkheid en solidariteit.
De uitreiking van de Herman Divendal Award vindt jaarlijks plaats op 8 februari, als een in memoriam aan de sterfdag van Herman Divendal. In 2017 is de eerste editie.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter