blog | werkgroep caraïbische letteren

“De Duitsers hebben gefaald door mij niet af te maken in de oorlog”

door René Zwart

Als journalist heb ik regelmatig verwensingen ontvangen van mensen die niet gelukkig waren met wat ik over ze schreef. Ik kon dat vaak nog begrijpen ook; het is niet leuk als fraudeur, oplichter of corrupt te kijk te staan. Minder begrip had ik voor degenen die aankondigen mij een lesje te zullen leren of advocaten die tegen een riant uurtarief namens hun gekwetste cliënt op intimiderende toon beloofden mij financieel ten gronde te richten.

Inmiddels ben ik als afgezwaaid broodjournalist bij wijze van vrijetijdsbesteding de website Dossier Koninkrijksrelaties begonnen. Vooral gevuld met saai Haags nieuws over de koninkrijksrelaties met daar tussendoor wel eens een bericht over uitglijders van politici / bestuurders. Zoals de gevolmachtigde minister van Curaçao Carlson Manuel wiens strapatsen vaker het nieuws – ook op deze Dossier site – halen. Zelf reageert hij nooit, dat laat hij over aan zijn familie.

Zo maakt broer Carlton vorige week – niet voor het eerst – op zijn Facebookpagina duidelijk boos te zijn op mij, waarop vader Cali Manuel reageeerde met: “Je moet niet die clown haten. Je moet de Duitsers haten die hem in de Tweede Wereldoorlog hadden moeten afmaken.”

Lees verder op de website Dossier Koninkrijksrelaties, 20 januari 2022.

Holocaust monument Berlijn / foto Aart G. Broek


Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter