blog | werkgroep caraïbische letteren

De dakloze dichter

Hilmano is dakloos, dichter en hoofdpersoon in de documentaire Dichterbij, door Kitty Munnichs, 18 oktober 2020 [alsnog te zien]

Je vergeet het niet wanneer je hem ziet / Hij laat een onuitwisbare indruk achter met zijn opvallende bontjassen en zijn prachtige stem / Het is hém. Hilmano. De dakloze dichter.

Oké ik geef het toe, dat dichten gaat mij nog niet zo lekker af. En hoewel je het niet meteen verwacht als je Hilmano in zijn opvallende outfits door de straten van Amsterdam ziet lopen, bewijst hij in de documentaire Dichterbij toch: hij is wél een eersteklas poëet.

De ‘Dakloze Dichter’ Hilmano van Velzen, [geboren in Suriname], wil niets liever dan beroemd worden met zijn poëzie. We zien hem tijdens zijn zoektocht naar erkenning terwijl hij geconfronteerd wordt met zichzelf en zijn constante hunkering naar drugs. Kunnen zijn gedichten hem de erkenning geven waar hij, na 37 jaar leven op straat, zo naar hunkert?

Zie de documentaire, uitgezonden door EO op 18 oktober 2020.

Hilmano van Velzen / Gratis Geluk Facebookpagina, 13 september 2020

on 29.11.2020 at 20:23
Tags: /

1 comment to “De dakloze dichter”

  • ontmoette je bij de boot, ik word 86 *oud@ geef een party bij mij thuis voor buren en bekenden, neef en nicht uit Afrika, Woon vlak bij boot, suggestie zou je een of twee gedichten willen voordragen eventueel samen gaan Luca Warmer stemkunstenaares.. Oke zie wel, groet Huib.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter