blog | werkgroep caraïbische letteren

De Cultuur Top Vijf van 2023 (6)

Het eind van het volle jaar 2023 zit er bijna op. Caraïbisch Uitzicht vroeg alle mensen die betrokken zijn bij de site van de Werkgroep Caraïbische Letteren om hun top-vijf van culturele evenementen die zij het afgelopen jaar hebben bijgewoond of de beste boeken die zij lazen. Vandaag de zesde aflevering door de op Curaçao wonende gepensioneerd leraar Richenèl Rutger-Antonia.

  1. Ieder diertje zijn pleziertje van Sonia Garmers. Al veertig jaar geleden verschenen, maar was helemaal weggezakt in mijn geheugen: korte verhalen, te goed om alleen voor de jeugd te zijn.
  • E Arte di Padú Lampe/The Art of Padú Lampe van Stan Kuiperi. Ik kende Padú alleen als muzikant, maar met dit boek komt opeens ook de beeldend kunstenaar naar boven.
  • Bestemming Bonaire van Linda van Rijn. Ik was dit jaar weer eens bezig met mijn ouwe liefde, Bonaire, en trok dit thrillertje uit de kast. Ik las van dezelfde auteur ook al een Blue Curaçao, maar ik kan me niet herinneren of dat nou over het drankje of over mijn eiland ging.
  • Een vreemdeling leert een volk nooit kennen van pater Paul Brenneker. Diepzinnige overdenkingen over allerlei zaken betreffende Curaçao met fraaie foto’s van Martje Koiter.
  • Ayoo Bonaire van Rik Felderhof, de televisiemaker bekend van fijne televisieprogramma’s zoals Villa Felderhof en Felderhof Overzee. Fijne stukjes.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter