blog | werkgroep caraïbische letteren

De Cultuur Top Vijf van 2023 (3)

Het eind van het volle jaar 2023 zit er bijna op. Caraïbisch Uitzicht vroeg alle mensen die betrokken zijn bij de site van de Werkgroep Caraïbische Letteren om hun top-vijf van culturele evenementen die zij het afgelopen jaar hebben bijgewoond of de beste boeken die zij lazen. Vandaag de derde aflevering door de Curaçaose neerlandicus, recensent en acteur Jeroen Heuvel.

Nanzi, door Anton Vrede.

1) De Masterclass nr 6 van Fundashon Museo Tula, gegeven door Richenel Ansano, 17 mei 2023, getiteld ‘Ki konsekuensia transportashon transatlántiko di afrikano i sklabitut tin riba salú’. (Klik hier.) Omdat hij hierin oude oordelen van (semi)wetenschappers over de slavenbevolking geesteswetenschappelijk weerlegt.

2) De uitgave: Poesia Soneto, dichtwerk van Frank Martinus Arion, in het Papiamentu, met onder meer niet eerder gepubliceerde ‘Dies poema tokante prokreashon, poesia i amor’  hertalingen van tien sonnetten van Shakespeare (nrs 1, 2, 18, 19, 127, 132, 143 en 32)

3) De roman Blauwe tomaten van Elodie Heloise. Rauw, donkerrood en geëngageerd.

4) Het projectplan van Rudolf Crispulo om Edutainment breed in het onderwijs in Curaçao te implementeren. Leerstof in theater en film omzetten, en toneel en film als lesmateriaal creëren.

5) Het debuut, de dichtbundel Sin frontera van Aline Abdul, hoe een Libanese tiener Curaçaose is geworden.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter