blog | werkgroep caraïbische letteren

De Creoolse keuken

Op 9 november organiseert Sociëteit de Waterkant in Den Haag een lezing: De Creoolse Keuken, vertelling door een hobbykok.

otmar-buyne-400_banner

Otmar Buyne

Dr. Otmar Buyne geeft ons een unieke inkijk in de Creoolse Keuken door de eeuwen heen. Hij heeft al een negental kookboeken geschreven , onder meer over de befaamde Moksi Alesi, soepen en brafu’s.

Koken is creëren, zegt Buyne. Een van de hobby’s van deze oud–psychiater is koken. Omdat zijn gasten wilden weten hoe hij de gerechten had bereid is hij aan het schrijven geslagen.

Hij is geboren in Paramaribo (Suriname) op 29 november 1929. Hij heeft een universitaire opleiding: twee artsdiploma’s (Suriname en Nederland). In Utrecht en Groningen heeft hij zich gespecialiseerd als zenuwarts (psychiater-neuroloog) en daarna als kinderpsychiater-neuroloog. Otmar Buyne heeft belangstelling in transculturele psychiatrie. Hij heeft gewerkt in de Bouman stichting afd. alcoholverslaving. Hij promoveerd op Zelfmoordpogingen in de 3 noordelijke provincies van Nederland. Ook is hij Districtsgouverneur geweest van Lions Nederland. Hij woont sinds 1983 in Capelle aan den IJssel en voel zich uiteraard een Capellenaar.

Aanvang 18.00
Inloop vanaf 17.30
Pulchri Studio, Lange Voorhout 15 Den Haag,

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter