blog | werkgroep caraïbische letteren

De creativiteit van een dakloze

door Libèrta Rosario

De eerste dakloze schudde zijn hoofd. Nee, hij had geen interesse in mijn slaatje Wel in de vele sigarettenpeukjes op de grond Die hij in een korte tijd had verzameld Om ze later op te roken.

 

De tweede dakloze had wel belangstelling ervoor Maar schaamde zich om het eten aan te nemen. Hij had namelijk daarvoor genoeg geld bij elkaar gebedeld En zijn slaapplaats voor die avond weer veilig gesteld. De derde dakloze, de brutaalste van de drie Nam het plastic bakje met het slaatje wel aan Hij bedankte me ervoor Vouwde het dekseltje van slap plastic Stak het in het bakje en nam een beetje van het slaatje eruit Dat hij vervolgens snel opat. ‘Normaal heb ik een lepel bij me’ Zei hij daarna zichzelf verontschuldigend. Ik groette de drie mannen en liep verder Was blij dat mijn slaatje toch een goede bestemming had gekregen.

on 30.01.2015 at 12:31
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter