blog | werkgroep caraïbische letteren

De Ballade van Buchi Fil / Balada di Buchi Fil

Te koop in Nederland via Boekwinkeltjes

Op 22 augustus 1920 werd Pierre A. Lauffer geboren, belangwekkend auteur van een uitgebreid oeuvre in het Papiaments. De afgelopen maanden zijn er uiteenlopende activiteiten georganiseerd om het geboortejaar, honderd jaar geleden, te vieren. Hiertoe behoort de tweetalige uitgave van de gedichtencyclus Balada di Buchi Fil.

Fred de Haas vertaalde de gedichten naar het Nederlands en voorzag de uitgave van een inleiding tot het werk van Lauffer, ‘Genio líriko di Nos Tera’ / ‘Dichter des Vaderlands’. Lauffer overleed op 14 juni 1981.
De publicatie wordt begeleid door een videopresentatie die op 25 oktober 2021 op het tv-station TeleCuraçao werd getoond en vanaf 26 oktober 2021 op youtube te zien is.

Het boek werd verzorgd en uitgegeven door Fundashon Pierre Lauffer, Willemstad, Curaçao, en is verkrijgbaar bij de lokale boekhandels in Curaçao.

Op 6 oktober besteedde Klaas de Groot aandacht aan de uitgave op Caraïbisch Uitzicht, klik hier door; voor de bespreking van Jeroen Heuvel, zie hier, en voor de loftuitingen van Gibi Bacilio over de uitgave, klik hier.

1 Trackback/Ping

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter