blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Danzas Caribeñas

Marcel Worms speelt Caribische dansen voor piano met composities uit Cuba, Venezuela en Curaçao. Het concert vindt plaats op zondag 7 september, 15.00 uur, in het Bethaniënklooster.
Kaartjes kunnen worden besteld/ gekocht via de website van het Bethaniënklooster. Hun website is: www.bethanienklooster.nl Er zijn maar 125 plaatsen, daarom waarschijnlijk snel uitverkocht.

Diverse van de uit te voeren werken zijn afkomstig uit het beroemde Curaçaose tijdschrift “Notas y Letras” en worden op 7 september voor de eerste keer in Nederland uitgevoerd. “Notas y Letras” verscheen in de periode 1886-1888 en had een uitstraling in het hele Caribische gebied. Schrijvers, dichters en componisten uit Venezuela, Puerto Rico, Colombia, Santo Domingo en Curaçao publiceerden hun gedichten, novelles en composities in dit culturele tijdschrift.

Gespeeld worden werken van Ignacio Cervantes, Teresa Carreño, Jules Blasini, Joseph Sickman Corsen, Robert Rojer, Wim Statius Muller en leden van de muzikale Palm dynastie: Jan Gerard Palm, Rudolf Palm, Jacobo Palm en Albert Palm.

Pianist Marcel Worms gaf concerten in Europa, in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en in het Midden- en Verre Oosten. Hij is goed bekend met het Latijns-Amerikaanse en Caribische repertoire. Zo verscheen van hem in 2002 een CD met tango’s en in 2013 een CD met muziek van de Braziliaanse componist Francisco Mignone.
Dit concert is een initiatief van de Palm Music Foundation.

 

on 11.08.2014 at 9:12
Tags: / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter