blog | werkgroep caraïbische letteren

Cynthia Mc Leod 80: Het lot was mij gunstig gezind

Cynthia Mc Leod wordt op 23 oktober in Amsterdam gehuldigd als kenner van de Surinaamse geschiedenis van de slavernij, beroemd geworden door haar verfilmde en in meerdere talen uitgegeven historische roman Hoe duur was de suiker?, maar vooral omdat ze haar tachtigste verjaardag viert op 4 oktober 2016.

 

Cynthia nieuw ! (2)

Cynthia Mc Leod

 

U bent hierbij van harte welkom voor de aubade aan schrijfster Cynthia Mc Leod van uitgeverij Conserve in de Koningskerk in Amsterdam op zondagmiddag 23 oktober november om 12.00 uur.

Diverse sprekers, maar ook vrouwenkoor Afimo en de zangeressen Cynthia Abrahams en Denise Jannah luisteren de middag op. Vorig jaar verscheen Cynthia Mc Leod’s meest recente historische roman Zenobia – Slavin op het Paleis en op 23 oktober worden er alweer nieuwe boeken gepresenteerd: een heruitgave van Hoe duur was de suiker? nu weer in het vermaarde groene jasje en een boek over Cynthia Mc Leod zelf, geschreven door Cynthia Abrahams: Het lot was mij gunstig gezind – Openhartige gesprekken met Cynthia Mc Leod.

Abrahams-HetLot-2-front.jpg met E
Speciaal voor deze dag krijgen de aanwezigen extra korting en betalen voor Hoe duur was de suiker? € 15 i.p.v. € 20 en voor Het lot was mij gunstig gezind € 10 i.p.v. € 12,50. Deze aanbieding geldt ook voor lezers van het blad Parbode, zie daarvoor het novembernummer.
Cynthia, die speciaal voor deze middag uit New York overkomt – waar zij tot en met december als Visiting Professor doceert aan het Baruch College, wil geen cadeautjes. Liever heeft ze dat u een gift doet aan stichting Matoekoe. Matoekoe vangt in Suriname kinderen en jongeren op met een ontwikkelingsstoornis en/of verstandelijke beperking. Uw gift graag via bankrekening NL55TRIO0212499955 op naam van stichting Cultureel Fonds Suriname of in de geldgiftenpot die voor de Kerkzaal en later in de Tuinzaal van de kerk klaar staat.

 

McLeod-Suiker2016-02-voor
Wie erbij wil zijn in de Koningskerk van de Evangelische Broedergemeente in Amsterdam, ingang Van ’t Hofflaan 20 (bereikbaar met tram 9 vanaf het Centraal Station en dichtbij de Nieuwe Oosterbegraafplaats) of Ostwaldstraat 1 kan zich voor 17 oktober opgeven via info@conserve.nl De toegang is gratis. Na afloop is er een gezellig samenzijn met Surinaamse hapjes en drankjes.

Kees de Bakker
Uitgeverij Conserve
Postbus 74, 1870 AB Schoorl
Telefoon (+31) 072-509 3693

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter