blog | werkgroep caraïbische letteren

Cursus geologie van Curaçao

Geologische kaart van Curaçao
In april 2013 organiseert Curassavica in samenwerking met Curaçao Footprint Foundation wederom de cursus Geologie van Curaçao. Dit op verzoek van vele mensen die niet mee konden doen met de cursus in januari.
Deel van de gesteente-geschiedenis van Curacao, de Midden Curacao Formatie. Afzettingen, zogenaamde turbidieten, die ongeveer 60 miljoen jaar geleden zijn gevormd.
Het ontstaan van de aarde en de geologische processen die het hebben gevormd tot wat het nu is hebben altijd tot de verbeelding gesproken van veel mensen. Helemaal omdat geologische processen steeds doorgaan en daarmee de aarde er telkens anders uit laten zien. De geologische fundamenten van het eiland Curaçao zijn mede debet aan de ecologie van het eiland, maar geven ook inzichten in het fysieke uiterlijk van het eiland. Iedereen die interesse heeft in de natuur in het algemeen en de geologische processen in het bijzonder, tevens in relatie met educatie, toerisme, bouw, archeologie etc. vindt in deze cursus de onmisbare basisinformatie van deze materie.

Onderwerpen die worden behandeld:
– Algemene basisprincipes van de geologie, gesteenten en mineralen;
– Grootschalige geologische processen (o.m. platentektoniek);
– De belangrijkste gesteentegroepen op het eiland en hun kenmerken;
– De geologische geschiedenis van Curaçao;
– Geologie-excursie.

Indeling lessen
– 5 klassikale theorielessen
– 1 excursie

Data:
– Dinsdagen 2, 9, 16, 23 april en 7 mei 2013 van 18.00-20.15 uur.
– Excursie op zaterdag 11 mei 2013 van 08.00-16.00 uur.

Kosten:
Eenmalige betaling van Naf. 265 per persoon inclusief materiaal, snacks, koffie/thee en lichte lunch tijdens de excursie. Exclusief 6% OB. De totale prijs inclusief ob is Naf.280,90

Een zgn. kalkster op Curaçao
Inschrijving:
Om in te schrijven kunt u naar de cursuspagina op onze website gaan door hier te klikken. Vul het formulier in aan de onderzijde en stuur het naar ons op. We zullen dan contact opnemen voor overige details. De groep blijft klein dus wees er snel bij!
http://www.caribbeanfootprint.com/

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter