blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Currents – A Night With Caribbean Classics

door Vereniging Antilliaans Netwerk

Op 29 oktober laten we ons meevoeren op wereldlijke golven met muziek als gids. In deze tweede editie van Currents vieren we de rijke Caribische muziekcultuur en staat alles in het teken van het Antilliaanse repertoire. Van klassieke werken van componisten als Jacobo Palm (1887-1982) en Wim Statius Muller (1930-2019) tot interpretaties van Curaçaose pop en Ritmo Kombina liederen. Twee vocalisten en twee pianisten met Antilliaanse en/of Arubaanse roots zullen de veelzijdigheid van de Caribische muziekcultuur laten ervaren.

Imara Thomas, Tamara Nivillac, Vernon Chatlein, Alexander Kraft van Ermel, Danny van Kessel.

Klassieke sopraan Imara Thomas, pop & soul vocaliste Tamara Nivillac, percussionist Vernon Chatlein, klassieke pianist Alexander Kraft van Ermel en jazz & latin pianist Danny van Kessel zullen al die muzikale kleuren en smaken uit de Antillen laten horen en voelen. 
Tevens zal de Antilliaanse kunstenaar GENGÉ in de foyers rond de Kleine Zaal exposeren en zijn levensverhaal met ons delen. Ook zijn er heerlijke Antilliaanse hapjes (Johnny Cakes!).

Currents
Elke editie van Currents brengen diverse artiesten klassieke grootheden van over de hele wereld naar het podium samen met eigen nummers en duiken zo in hun muzikale wortels. Daarnaast is er ruimte voor verdieping en worden vragen over de gespeelde werken beantwoord tussen de nummers door. Een muzikale reis die inspireert en verenigt!

Musici
Imara Thomas, sopraan
Tamara Nivillac, pop & soul vocalist
Vernon Chatlein, percussionist
Alexander Kraft van Ermel, klassiek pianist
Danny van Kessel, jazz & latin pianist
Presentatie: Milouska Meulens

op zondag 29 oktober van 20.15 – 22.35 uur
in Het Concertgebouw
Concertgebouwplein 10 – Amsterdam

Kaarten bestellen met korting en meer informatie over het concert + artiesten
Met de korting zijn de tickets €25 in plaats van €29,50. De kortingscode CUR29 kan worden ingevoerd op de laatste pagina waarop staat ‘bestelling afronden’.

Imara Thomas, Tamara Nivillac, Vernon Chatlein, Alexander Kraft van Ermel, Danny van Kessel.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter