blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Cultuurondernemer Fred Fitz-James overleden aan gevolgen coronavirus

De bekende Rotterdamse cultuurondernemer en radiomaker Fred Fitz-James is vandaag op 72-jarige leeftijd overleden. Fitz-James was ziek na een besmetting met het gevreesde coronavirus en is is aan de gevolgen daarvan overleden. Dat bevestigen zijn collega’s bij het Rotterdamse radiostation Stanvaste Radio.

Fred Fitz-James. Foto (c) Museum Rotterdam

De in Suriname geboren ‘Oom Fred’, zoals hij ook genoemd werd, was naast ondernemer in zijn bekende cultuurwinkel op de West-Kruiskade ook hoofdredacteur van Stanvaste. Collega’s reageerden vanmorgen verslagen op het nieuws.

“Hij was vorige week naar Groningen overgeplaatst dus we hebben geen afscheid kunnen nemen” aldus een collega tegenover onze redactie.

[Tekst overgenomen van Waterkant, 16 november 2020]


Sam Jones schrijft over hem op Facebook, 16 november 2020:

“Fred is, ja is, een goed voorbeeld van zwart ondernemerschap. Veel ideeën over wat wel en niet moest gebeuren. Gaf zelf het voorbeeld. Liet zich ook corrigeren. Luisterde naar advies. Gaf mij als media ondernemer ruimte. Betaalde prompt de rekening. Schuwde evaluatie en kritiek niet. Gaf zich rekenschap van waar nu de schoen wringt. Zocht oplossingen vanuit de eigen context. Blikte met opgeheven hoofd vooruit.”


Zie ook ‘Fred Fitz-James (1947-2020) was wars van vooroordelen’ in NRC, 30 december 2020. Klik hier

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter