blog | werkgroep caraïbische letteren

Cultural Conscious African Edition

De Cultural Conscious African Edition is op 13 april te gast in theater Thalia in Paramaribo en ook verschillende artiesten onder wie Indra Hu-Ramdas maken hun opwachting.

Op 13 april gaan het publiek mee een mooie culturele reis naar Afrika met diverse Afrikaanse snacks en gerechten, heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen en muziek in de stijlen Makossa, Bongo Flava, Funaná, African Jazz, Afrobeat, Afropop, Amapiano, Bolero en meer. De medewerkende artiesten zijn bookartist Indra Hu, vocaliste Joan de Bies, muziekformatie Smooth Groove met gebroeders Zeeman, Anthony Patrick, Timothy Kemble, José Parami en Deejay Javier.

Indra Hu-Ramdas is sinds 2022 actief als creative book-artist, waarbij zij unieke diaries, notebooks, agenda’s en meer bekleedt met prachtige stoffen die de verschillende culturen van Suriname weergeven, als uiting van liefde voor haar land. De inspiratie om aan book-art te doen komt door de vraag van volwassenen naar literatuur voor hen. Aangezien Indra gelooft dat iedereen een eigen verhaal kan schrijven, stimuleert ze hen door deze (blanco) boeken te maken om hun eigen verhaal in te schrijven.

Indra Hu

Met de stoffen maakt zij ook bijpassende tassen. Indra is ook jeugd- en kinderboekenschrijfster. Ze debuteerde in 2002 met haar serie De avonturen van Leena en Jopie en heeft al meer dan 26 werken op haar naam staan. Zij is in 2012 uitgeroepen tot schrijfster van het jaar en heeft ook twee onderscheidingen ontvangen van de staat Suriname: Ridder in de ereorde van de Palm in 2018 en de Eenheid is Kracht jubileumjaarspin in 2023. Daarnaast is zij sinds 2017 tenorsaxofonist in het Rein Rier Orkest. Indra vindt dat Afrika net als Suriname een grote culturele diversiteit kent en dat hun culturele identiteit terug te zien is in met name hun kleding en stoffen. Door haar book-art kan ze de wereld kennis laten maken met dit gedeelte van de Afrikaanse cultuur.

U bent welkom vanaf 20.00. Arrangementen zijn vanaf SRD300,- te reserveren t/m 10 april op het nummer +5978747874 of https://forms.gle/beJdHZ3nyaRDzHsM8

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter