blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

‘Creative Week’ Spang Makandra

Spang Makandra organiseert van 7-15 juli een ‘Creative Week’. De Creatieve Industrie heeft de potentie om werkgelegenheid, innovatie en hoge productiviteit te genereren én om de kwaliteit van het leven te verbeteren, alsook nieuwe ideeën en het denken binnen gemeenschappen positief te beïnvloeden.

gemberslank-succesverhalen

Spang Makandra voorziet dat de creatieve industrie voor Suriname zo groot kan worden dat deze een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verhoging van onze welvaart. Daarom investeert zij consequent in deze sector.

De investering heeft een zodanige impact dat Spang Makandra uitgegroeid is tot een platform waar professionals worden opgeleid tot experts in the creative business en gedurende hun loopbaan bij Spang Makandra werken voor de grootste en meest innovatieve bedrijven in Suriname, Nederland en Curaçao.

De belangrijke vervolgstap voor de realisatie van een bloeiende creatieve industrie, is het vergroten van de markt. Hiervoor zullen we nog meer jongeren moeten werven en opleiden met als uiteindelijk doel; de regionalisering van de creatieve industrie.

Dit kan onder andere door het aanbieden van diensten aan de regio: Guyana, Trinidad enz. Om de connectie met de regio te versterken laat Spang Makandra tijdens haar eerstvolgende event, de Spang Makandra Creative Week, experts uit de regio komen om samen met de Surinaamse experts knowledgesharing activiteiten te ondernemen.

Voor meer informatie en registratie voor deelname: www.spangmakandra.com.

[van GFC Nieuws, 4 juli 2016]

on 05.07.2016 at 9:16
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter