blog | werkgroep caraïbische letteren

Creamoes: creatieve mix van Gwendolyn Heath

Gwendolyn Heath is moeder van 2 kinderen en heeft meerdere talenten. Deze talenten heeft ze als een soort moes bij elkaar gevoegd. Hierdoor kan ze al haar creativiteit kwijt. Het resultaat is haar debuut: Creamoes – mix van taal, spel en multimedia.

In haar boek komen 26 verhaaltjes aan bod, waarbij in ieder verhaal een letter van het alfabet centraal staat. De illustraties – gemaakt door The Artistry – dagen de kleinsten uit om de letters te zoeken. Aan het eind van ieder verhaal staan vragen genoteerd om de interactie extra op gang te brengen. “Hoe denkt het kind nu over een bepaald onderwerp? En wat weet het kind allemaal of welke fantasie heeft deze?” De fantasie van het kind wordt geprikkeld door kleine opdrachtjes die in het boek voorkomen: het schrijven van een extra alinea of het tekenen van je huis.

“Spreekwoorden zijn een verrijking van de Nederlandse taal, maar de meest gangbare zijn op jonge leeftijd nog niet bij de kinderen bekend. Dit kan anders”, vindt Gwendolyn Heath. Daarom heeft ze ook veel spreekwoorden verwerkt in de verhaaltjes. Door de context is het voor het – oudere – kind goed duidelijk wat ermee bedoeld wordt. En om het allemaal nog leuker te maken, heeft ze alle verhaaltjes zelf voorgelezen. Heb je als ouder geen zin of tijd om voor te lezen? Dan scan je de QR-code in het boek welke je naar de filmpjes op YouTube leidt. Tot slot zijn er 13 liedjes ingezongen die ook via een QR-code te beluisteren zijn. Kortom: een boek met veel verschillende facetten voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.

Het mooie van dit boek is dat je het met kinderen uit verschillende leeftijdscategorieën kunt lezen. Ieder kind beleeft het boek op zijn/haar manier. En als ouder hoef je niet verschillende boeken erbij te pakken om met het gezin bezig te zijn. Door de speelse, interactieve en lerende aspecten in het boek, is dit boek ook geschikt binnen het basisonderwijs of de kinderopvang.

Gwendolyn Heath

Gwendolyn Heath – Creamoes
Prijs: € 22,50
Hardcover
144 pagina’s
Uitgeverij: Creamoes
ISBN: 9789083265780

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter