blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Coroniaan bedreigt in het Engels na zuippartij

Paramaribo – Edward V. zegt vreemd gedrag te vertonen als hij enkele glazen opheeft. Hij bedreigt mensen in het Engels en gaat anderen achterna met messen. “Ik drink voornamelijk palm. Het is vreemd voor mij dat ik die man in het Engels heb aangesproken. Ik ben Coroniaan toch”, zei hij gisteren onbeschaamd. Dit zorgde voor een ludiek moment in de rechtszaal en het publiek kon zijn lach niet onderdrukken.

Ondanks die luchtige ambiance ging het wel om een poging tot moord. Hiervoor stond de man immers terecht. Het geschil tussen Edward V. en het slachtoffer Steven L. begon vreemd. “Ik stond met een politievriend van me te chillen. Plotseling zagen wij dat de man met messen rende achter een jongen. Omstanders hielden hem tegen en hij werd aangehouden”, vertelde het slachtoffer over het initieel contact.
Toen begon de ellende pas goed. “Elke keer als hij me zag, noemde hij me ‘traitor’ (verrader…red.). “I will kill you”, volgde meestal meteen erachteraan.” Steven L. zegt dat de man hem als een verrader ziet, omdat hij een politieagent als vriend heeft. “Hij denkt dat ik aangifte heb gedaan die eerste keer.” Het kwaad bloed tussen de mannen bereikte in april een hoogtepunt.
Ze raakten in een woordenwisseling. Op gegeven moment moet Edward V. twee messen hebben getrokken. Seven L. sloeg op de vlucht, achterna gezeten door de dronken en woedende Coroniaan. Het duo heeft zelfs enkele rondjes gerend om de auto van Steven L. Uiteindelijk kwamen omstanders ertussen en deed de benadeelde opnieuw aangifte tegen de belager.
Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van acht maanden met aftrek van de periode in voorarrest doorgebracht. Kantonrechter Albert Ramnewash vond hem schuldig aan poging tot zware mishandeling en sprak de man vrij van poging tot moord. Het vonnis was conform het voorstel van het OM.
[uit de Ware Tijd, 07/08/2013]
on 09.08.2013 at 13:44
Tags: / / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter