blog | werkgroep caraïbische letteren

Conferentie ‘The Caribbean, the Land and the People’ krijgt vastere contouren

Langzaam maar zeker krijgt de inhoud van de conferentie The Caribbean, the Land and the People in Suriname meer gestalte. Gedurende vier dagen zullen in hotel Krasnapolsky meer dan 50 presentaties worden gehouden. Elke dag wordt ingeleid met presentaties van de gastspreeksters. Daarna komen de internationale en lokale papers van de overige deelnemers aan de beurt. De presentaties worden gegroepeerd rond de onderwerpen: Belangrijke Caribische schrijfsters, Historische literatuur, Kinderliteratuur, Publishing, Seksualiteit, Poëzie, Landschappen en Theater.
Op de eerste avond in Fort Zeelandia zal de expositie van Kit-Ling Tjon Pian Gi worden geopend. Vanaf de tweede avond kunnen op de binnenplaats van het Fort boeken worden ge- en verkocht. Op de tweede avond kunnen de bezoekers op verschillende voorlees- en vertelplekken in intieme sfeer genieten van literatuur. Ook bestaat de mogelijkheid tot boekpresentaties. Avond drie is eveneens een avond om van hoek naar hoe te wandelen en poëzie te proeven en te delen met elkaar. De laatste avond krijgt een showkarakter met on-stage performances. Bezoekers kunnen dan genieten van drama, columns, dans en andere voordrachten. Zowel lokale als bezoekende literatoren zullen tijdens deze culturele avonden hun kunnen tonen. Tot eind februari is het nog mogelijk voorstellen te doen voor een bijdrage aan het cultureel avondprogramma. (zie ook oproep hieronder).

Meer info over de conferentie is ook te lezen op de moodle website van het IOL. www.moodle.iol-edu.sr. Ga op deze pagina naar het Hoofdmenu en klik op ACWWS.

Verder ook informatie in het engels, klik hier

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter