blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Concert Ola Caribense

Op zondag 21 september 2014 organiseert de Vereniging Antilliaans Netwerk een concert met Ola Caribense. Zij zullen in de namiddaguren muziek ten gehore brengen van o.a. de debuut CD Timeless welke op 24 december 2013 is uitgebracht.

Ola Caribense

De CD bevat arrangementen geïnspireerd door de traditionele muziek van Aruba, Bonaire en Curaçao. Het is het resultaat van een prachtige samenwerking tussen de vaste kern van musici met diverse componisten, arrangeurs en gastmusici – allemaal van verschillende nationaliteiten, leeftijden en muzikale achtergronden onder de bezielende leiding van de Curaçaose Adillée Praag. Ze komen samen in de ambitie van Ola Caribense de traditionele Antilliaanse muziek levend te houden, door te geven en te ontwikkelen de toekomst in. Hoe hebben ze hieraan vorm gegeven?

De bekende pianist en componist Wim Statius Muller heeft op verzoek van Adillée Praag de naamwals ‘Ola Caribense’ gecomponeerd, hetgeen mag worden gezien als een erkenning van de plaats die het ensemble binnen dit genre heeft ingenomen. Verder zingen op de CD bijvoorbeeld gastmusici Edwin Abath (voormalig Gevolmachtigde minister van Aruba) en Yumarya Grijt (Curaçao) een stuk van Padú del Caribe (Nami un chèns), waardoor deze twee eilanden samen komen in één lied. Maar ook door de tekst van deze wals gedeeltelijk in het Engels te brengen, nodigt Ola Caribense luisteraars van buiten de eilanden uit mee te genieten van deze muzikale reis.

Mariette Landheer

Mariette Landheer

De compositie van de tumba ‘Korsòu ta nifiká kas pa mi’ is een bijdrage van Marc Bischoff (o.a. pianist van Izaline Calister), waarop Yumarya Grijt de tekst heeft geschreven en het lied ook ingezongen. ‘Amor Soño i Realidat’ is geschreven door bassist Randy Winterdal en van de hand van Mikel Foendoe zijn zelfs twee nieuwe composities op de CD te beluisteren: de wals ‘Cindy’ en een moderne danza ‘Toda una mujer’. Instrumentale bijdragen van Mariëtte Landheer op de cello, Jaïr Konter op de piano en Ludwig Rondón op gitaar, vormen prachtige aanvullingen bij verschillende stukken op de CD. Het geheel is een ware weerspiegeling van de diversiteit in de muziek èn visie van Ola Caribense, waar verschillende achtergronden nieuwe elementen inbrengen bij traditionele muziek en het tot één harmonieus geheel brengen.

Ola Caribense2

Na afloop van het officiële gedeelte is er gelegenheid om onder het genot van een drankje verder te netwerken. Daarbij is er de gelegenheid de CD ‘Timeless‘ te kopen.

Locatie: Hotel Crowne Plaza Den Haag – Promenade
Adres: Van Stolkweg 1, 2585 JL Den Haag
Aanvang: 14.30 uur. Inloop: 13.45 uur
Entree: Leden Vereniging Antilliaans Netwerk €25,-; Niet-leden €30,-

U kunt zich aanmelden door het bedrag over te maken op rekening NL04 ABNA 058.58.50.321 t.n.v. Vereniging Antilliaans Netwerk onder vermelding van “Ola Caribense” , uw naam en emailadres. Uw kaart ligt op 21 september vanaf 13.45 uur bij de informatietafel van de Vereniging voor u klaar.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter