blog | werkgroep caraïbische letteren

Colonizing children: ‘Verraaier, verraaier!’

“Ik liep maar met ze mee. Onmiddellijk werd ik weggeduwd, uitgescholden en uitgejouwd. De groep waar ik bij ging staan joeg mij honend weg, de andere groep schreeuwde: ‘Verraaier, verraaier!’
Ik had een foute keus gemaakt, was als Indo bij de Hollandse belanda’s gaan staan.”

Hollandia NNG, ong. 1958.

 

Op woensdag 5 juli om 14.30 uur spreekt Pamela Pattynama over: ‘Opgroeien in Nieuw Guinea als katholiek Indisch meisje’ oftewel: ‘De neus van mijn moeder’. De gelegenheid is het symposium Colonizing Children dat gerelateerd is aan de oratie van Geertje Mak, Bijzonder hoogleraar Politieke geschiedenis van Gender. Zij zal de dag daarop, 6 juli om 16.00 uur haar oratie uitspreken in de Aula van de Universiteit van Amsterdam, hoek Singel en Spui.

Het symposium vindt gepast plaats in de VOC-zaal (E 0.02) van het Oost-Indisch Huis, Kloveniersburgwal 48,  5 juli van 9.00 tot 16.30.

Iedereen welkom! Wel even registreren: Colonizingchildren.symposium@gmail.com

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter