blog | werkgroep caraïbische letteren

Collecties Kuijk en Paasman naar Universiteit Gent

In 2020 en 2022 ontving de Gentse Faculteitsbibliotheek Letteren & Wijsbegeerte schenkingen van Leonoor Kuijk, uit de nalatenschap van haar vader Jan Kuijk, en van Prof. Em Bert Paasman (Universiteit van Amsterdam). De twee schenkingen vullen elkaar goed aan en bevatten voornamelijk literatuur uit en over Suriname, de Caraïben en Indonesië.

Prof. dr em. Bert Paasman

Het zijn belangrijke aanwinsten voor de bibliotheek, waar de Nederlandstalige literatuur van buiten de Lage Landen slechts beperkt aanwezig is. De collecties Kuijk en Paasman bevatten unieke werken van dichters en romanauteurs als Anton de Kom, Eddy Du Perron, Anil Ramdas, Tjalie Robinson en Bea Vianen en standaardwerken van onder meer Gert Oostindie en Michiel van Kempen. Ze zijn van belang zowel voor het onderwijs als voor lopend en toekomstig onderzoek aan de UGent.

De faculteitsbibliotheek en de vakgroep letterkunde (afd. Nederlands) nodigen u van harte uit op de presentatie van deze schenkingen op 20 november. Er wordt voor de gelegenheid een kast met hoogtepunten uit de collecties ingericht. Aanmelden kan door te mailen naar sarah.adams@ugent.be.

Programma

16u00-16u30: Over de schenkingen, door Sarah Adams en Kornee van der Haven

16u30-16u45: Boek uitgelicht door Leonoor Kuijk

16u45-17u00: Boek uitgelicht door Bert Paasman

17u00-18u00: Receptie

Datum: 20 november 2023
Locatie: Library Lab van de faculteitsbibliotheek (Magnel-vleugel, Rozier 44, 9000 Gent)

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter