blog | werkgroep caraïbische letteren

CLAUS!

Zeven jaar na het overlijden van Z.K.H. Prins Claus der Nederlanden presenteren Stichting Julius Leeft! en Paradiso de eenmalige voorstelling CLAUS! Hierin brengen politici en BN’ers een hommage aan deze bijzondere man en de liefde voor ‘zijn’ Afrika. Op zondag 6 december 2009 zijn onder anderen Wouter Bos, Maartje van Weegen, Job Cohen, Gerda Havertong en Thom Hoffman te zien in Koninklijk Theater Carré. Dit alles vindt plaats onder leiding van regisseur John Leerdam.

CLAUS! is gegoten in de vorm van een theatrale reading met muzikale omlijsting. Ze vertelt niet alleen de geschiedenis van het leven van Prins Claus. Ze vertelt het verhaal over menselijkheid, hoop, teleurstelling ende zoektocht naar liefde. Het verhaal gaat ook over de liefde van de prins voor Afrika, zijn inzet voor ontwikkelingssamenwerking en zijn band met de Nederlandse Antillen en Suriname. En CLAUS! gaat natuurlijk over zijn relatie met de vorstin en die met zijn drie zonen en hun echtgenotes.

Het is voor de vijfde maal dat John Leerdam met zijn stichting bijzondere mensen om zich heen verzamelt voor een bijzonder theaterproject. Navoorstellingen over Suriname (2005), de Nederlandse Antillen (2006), de Molukken (2007) en Zuid-Afrika (2008) staat dit jaar dus Prins Claus centraal. Om het lustrum luister bij te zetten verhuizen cast en crew eenmalig van poptempel Paradiso naar Koninklijk Theater Carré. De cast en musici bestaan uit onder anderen uit Thom Hoffman, Kenneth Herdigein, Izaline Calister, Giovanca Ostiana, Jetty Mathurin, Paulette Smit, Raymi Sambo, Leslie Vos, Denise Jannah, Ruben Heerenveen, Wouter Bos, Gerda Havertong, Brian B, Job Cohen, Maartje van Weegen, Philip Freriks, Jörgen Raymann en Bert Koenders. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar tekent Harto Soemodihardjo voor de muzikale leiding. De teksten zijn van de hand van Paulette Smit, Pieter Hilhorst, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Yoeri Albrecht en Guus Pengel, naar een idee van John Leerdam. Regie: John Leerdam, Tweede Kamerlid voor de PvdA en oud-directeur van Cosmic Theater. De complete lijst van cast en crew is hier terug te vinden.

Het stuk CLAUS! wordt eenmalig op de planken gebracht, op zondag 6 december 2009. Aanvang: 16.00 uur. Locatie: Koninklijk Theater Carré, Amsterdam.
De toegang varieert van 10 tot 25 euro.
De voorverkoop is reeds begonnen via www.theatercarre.nl en de bekende voorverkoopadressen.
Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Koninklijk Theater Carré, BKB, Aegon, Van den Oever, Zaaijer & Partners, NiNsee en Vereniging Antilliaans Netwerk. Met speciale dank aan het Bijlmer Parktheater.
.

 

V.l.n.r. Raymi Sambo, John Leerdam, Paulette Smit

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter