blog | werkgroep caraïbische letteren

CIS schenkt 300 natuurboeken aan Torarica Group of Hotels

De vicevoorzitter van Conservation International en auteur, Russ Mittermeier, heeft ruim driehonderd natuurfotoboeken aan Torarica Group of Hotels, een Friend of Green Suriname, overhandigd gisteren in het Banquet Hall van Torarica. De Friends of Green Suriname is een initiatief van Conservation International Suriname (CIS), waarbij het lokaal bedrijfsleven nationaal ontwikkelde natuurbeschermingsprojecten ondersteunt.

 

kaaiman suriname

Kaaiman. Foto Pixabay

De boeken zijn een onderdeel van de wereldwijd bekende Cemex Conservation Books Series, waarvan Russel Mittermeier zelf medeauteur is. Er zijn exemplaren overhandigd van de titels Transboundary Conservation, Freshwater en Climate for Life. Het ligt in de bedoeling dat alle hotelkamers van Torarica Hotel & Casino, Royal Torarica en Eco Resort binnenkort voorzien worden van een exemplaar van een van de boeken. Mittermeier zei bij deze gelegenheid dat Suriname beschikt over unieke natuur als groenste land ter wereld. “Suriname kan een belangrijke rol spelen in het gevecht tegen klimaatverandering. Zeker als je weet dat de laatste onderzoeken bevestigen dat oerbos (primary forest) 50% van de oplossing kan zijn. Suriname heeft volop bos, maar beschikt ook nog eens over 10% van ’s werelds zoetwaterbronnen in rivieren. Deze zijn wereldwijd zeer schaars. Als Suriname in staat is haar natuurbescherming voort te zetten, in samenwerking met de landen om haar heen, gaat dat van enorme waarde zijn voor het land.”

 

CIS-schenkt-300-natuurboeken-aan-Torarica-Group-of-Hotels2

Torarica geeft donatie van USD 5.000
Torarica Group of Hotels is één van de 26 Friends of Green Suriname. In dat kader heeft de directeur van Torarica Group of Hotels, Dave Boucke, ook een cheque aangeboden aan Conservation International ter waarde van USD 5.000. De directeur gaf aan dat hij de samenwerking met Conservation International als prettig ervaart, vooral omdat er steeds duidelijk wordt aangegeven waarin wordt geïnvesteerd met de donaties. Ramses Man, development manager bij Conservation International Suriname, zei blij te zijn met de donatie en gaf aan dat deze goed van pas komt bij het continueren van de diverse Friends of Green Suriname-projecten.

 

CIS-schenkt-300-natuurboeken-aan-Torarica-Group-of-Hotels

CIS bouwt de eerste waterdoorlatende dam te Weg naar Zee
Met de hulp van de Friends of Green Suriname werd vorig jaar onder meer de eerste waterdoorlatende dam te Weg naar Zee gebouwd, die ervoor moet zorgen dat de mangroves in dat gebied weer kunnen terugkeren. Dit project heeft inmiddels aanvullende financiering gekregen, waardoor er meerdere dammen bijgebouwd kunnen worden. Ook maakte de Friends of Green Suriname de aankoop van enkele conservation drones voor Natuurbeheer mogelijk. Deze drones zullen worden ingezet om boven natuurgebieden te gaan patrouilleren, om zo mogelijke onregelmatigheden op te sporen. De liefde voor de natuur en ambitie om Suriname te behouden als groenste land ter wereld is wat Torarica en Conservation International bindt. Deze vriendschap willen zij met behulp van de boekenserie nu delen met de vele bezoekers, die Suriname juist bezoeken om te genieten van de unieke en prachtige natuur.

[uit Dagblad Suriname, 14-04-2016]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter