blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Christianity in Suriname

Op maandag 14 januari 2013 vindt de boekpresentatie plaats van Christianity in Suriname door Franklin Jabini. Op die avond gaat de schrijver in het kort in op de inhoud en het belang van het boek. Een aantal boeken wordt alleen op die avond tegen een speciale prijs van SRD 75,= aangeboden (de verkoopprijs via Amazon is USD 39,99).

Amazon.com meldt over het boek:
The Republic of Suriname, located in northern South America has a rich and diverse history going back several centuries. This has seen the introduction of Christianity and the establishment and creation of many church denominations. To date, major theological works have failed to provide correct, balanced and informative dialogue on the history of Christianity and its developments in Suriname. In response to the lack of information available to the academic world this publication aims to provide a survey of the history, a summary of the works of theologians and a guide to reliable sources about Christianity in Suriname. Through overviewing the history of the major denominations in Suriname and focusing on only some major issues surrounding Christianity the author delivers a unique single volume for both the general reader and a starting point for further research.

Datum: 14 januari 2013
Tijd: 19.00 uur
Plaats: CAMA gemeente aan de Grote Combeweg no. 69, Paramaribo
De toegang is gratis

Franklin Jabini (Brokopondo, 17 januari 1965) is een evangelisch theoloog, die behoort tot de Vergadering van Gelovigen. Jabini is betrokken bij de vertaling van de Bijbel in het Sranantongo.

Jabini werd geboren in het district Brokopondo in Suriname. Hij studeerde bijbelwetenschappen aan het Caribbean College of the Bible (CCBI) waar hij een bachelor- en mastertitel behaalde en volgde een post-doctorale opleiding Bijbelvertalen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2004 promoveerde hij aan de Universiteit van Zululand in de missiologie op de dissertatie Translation and Missions in Suriname. Hij is momenteel als onderzoeksprofessor betrokken bij CCBI en sinds 2007 hoofd van de undergraduate school van de South African Theological Seminary (SATS). Franklin Jabini publiceerde verschillende werken over de geschiedenis van het christendom in Suriname, waaronder: Geschiedenis van het Bijbelvertaalwerk in Suriname van 1749-1993 (1994), Bijbelscholen in Suriname (1998), Het Kruis voor een Kankantrie: een beknopt overzicht van de Surinaamse kerkgeschiedenis (2000). Ook verschenen enkele bundels Bijbelstudies van hem bij de Nederlandse uitgeverij Medema: Gods Geest vóór Pinksteren (2006) en Gods Geest na Pinksteren (2008).

In 2012 publiceerde Langham zijn boek Christianity in Suriname. Het boek bevat een overzicht van de Surinaamse kerkgeschiedenis, een samenvatting van de werken van Surinaamse theologen, een bespreking van de belangrijkste bronnen voor de studie van het christendom in Suriname en een aantal foto’s van christelijke activiteiten in Suriname.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter