blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Celine Cairo, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Lottie Hellingman en Helge Slikker laten Tsjechov swingen

Celine Cairo, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Lottie Hellingman laten je, onder begeleiding van Helge Slikker en band, Tsjechov beleven op een manier als nooit tevoren! De muzikale sensatie van een concert met de gelaagdheid van theater, dat is Three Sisters in concert van MATZER Theaterproducties.

matzer_three-sisters-in-concert-c-frank-auperle-liggend-lr01

Foto Frank Auperle

 

Helge Slikker (winnaar Gouden Kalf voor beste muziek voor de film Kauwboy) en regisseur Madeleine Matzer (o.a. Oeroeg en Gejaagd door de Wind) creëren een nieuw fenomeen, door van de klassieke theatertekst van Tsjechov een concert te maken.

Na een wervelend succes tijdens een try-out periode tijdens Theaterfestival Boulevard in 2015, wordt Three Sisters in concert nu klaargemaakt voor een tournee langs diverse theaters in Nederland. Op 13 november beleeft het concert zijn première in De Kleine Komedie in Amsterdam, om vervolgens tot en met 17 december door Nederland te reizen.

Olga, Masja en Irina, three sisters in music, nemen je met hun band mee op reis. Naar Moskou, naar Berlijn, naar New York, plaatsen waar ze nooit zullen komen. Niet bij machte om hun eigen leven vorm te geven, proberen ze vast te houden aan een droom; ‘Hadden we de maan maar’.
Celine Cairo, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Lottie Hellingman zingen Tsjechov op muziek van Helge Slikker en zijn band, in een decor van vormgever Maarten Baas. Een theatraal concert gebaseerd op een van Tsjechov’s beroemdste toneelteksten!

Speelperiode: 13 november t/m 17 december 2016 (voor meer info zie speellijst hieronder)
Credits: Regie en bewerking: Madeleine Matzer, Concept en muzikale bewerking: Helge Slikker,
Zang en spel: Celine Cairo, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Lottie Hellingman, Helge Slikker, Lucas Dols, Bram Doreleijers, Viktor van Woudenberg, Decor: Maarten Baas, Campagnebeeld: Frank Auperlé.

Celine Cairo
De geboren Amsterdamse Celine Cairo kwam in 2010 uit met haar eerst EP, welke werd opgepikt door Edwin Evers (Radio538). Ze maakte furore met haar betoverende concerten in zowel popzalen als theaters in Nederland en werd uitgenodigd voor diverse tv-optredens in o.a. DWDD. Nadat ze in contact was gekomen met Britse artiest/producer FINK, nam ze met hem haar tweede EP op, ‘Follow’. Hiermee werd ze uitgeroepen tot Radio 2 Talent, wat haar tevens een uitnodiging voor de Carnegie Hall in New York opleverde. In 2014 reisde Celine af naar New York en Los Angeles om te werken aan een nieuw album. Daar ontmoette ze producer/multi-instrumentalist Bill Lefler, waarmee ze samenwerkte aan haar nummer ‘Free Fall’. Dit werd de inspiratie voor haar eerste album. In 2015 ging ze terug met haar band en spendeerde zes weken in Los Angeles om samen met Bill Lefler haar lang verwachte eerste album op te nemen. Haar debuut album ‘Free Fall’ komt eind 2016 uit.

 

Manoushka Zeegelaar BreeveldIMG_6850

Manousha Zeegelaar Breeveld. Foto @ Nataly Linzey

Manoushka Zeegelaar Breeveld
Geboren in Rotterdam en opgegroeid in Suriname, presenteerde Z. Breeveld al op haar elfde een kinderprogramma op tv, geregisseerd door haar vader Borger Breeveld. In 1990 keerde zij terug naar Nederland om te studeren. In 2001 kwam ze via John Leerdam, terecht bij het Cosmic theater, waar ze o.a. speelde in de voorstellingen Hirsi Ali en de Koningin van Paramaribo, tevens samen met haar vader. Daarna is zij nog in vele andere theatervoorstellingen te zien geweest, bij o.a. MATZER Theaterproducties (Gejaagd door de wind). Vanaf 1999 is zij ook in Nederland regelmatig op tv te zien; in series als De Fractie, Moordvrouw, Van God Los, Dokter Deen en in films als Mijn opa de bankrover en Sonny Boy. Momenteel werk zij met regisseur Paula van der Oest aan de film Kleine IJstijd. Ook schrijft Z. Breeveld zelf scripts voor films, toneelstukken en muzikale voorstellingen. In 2006 en 2007 bracht ze de muziektheaterproducties VRIJ en No Spang uit, die werden vergezeld door een gelijknamige cd.
Lottie Hellingman
Lottie Hellingman speelde in vele toneel- en muziektheaterprodukties. Zo was ze o.a. te zien bij Orkater (Blackface, Comfortzone), Het Amsterdamse Bos (Midzomernachtsdroom en Zomergasten), MATZER Theaterproducties (Eenzaamheid van de Priemgetallen, Everybody Happy!? i.s.m. Peter De Graef). Ook werkte Lottie regelmatig voor televisie, zo presenteerde ze het VARA-programma Jules Unlimited en presenteerde van 2009 tot 2015 De Nationale Wetenschapsquiz van de VPRO. En speelde in diverse tv-series, waaronder IJs (Gouden Beeld Beste Actrice), De Band en Van God Los. Ook was ze in verschillende films te zien, zoals De Hel van ’63 en De Storm. Voor de laatste werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste vrouwelijke bijrol. Tot slot leent ze haar stem regelmatig voor nasynchronisatie- en voice-over-werk (The Muppets, Happy Feet, Stuart Little) en houdt ze zich steeds meer en met veel plezier bezig met muziek.
Helge Slikker
Geboren in Utrecht en in 2000 afgestudeerd aan de kleinkunstacademie Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Na zijn terugkeer in Nederlands is hij begonnen met componeren voor theater. Zo maakte hij composities voor o.a. de Toneelmakerij, Toneelgroep Oostpool en MATZER Theaterproducties. In 2012 is hij ook gaan componeren voor film en televisie en won direct een Gouden Kalf in de categorie beste muziek voor de film Kauwboy. Welke ook ingezonden werd namens Nederland voor de Oscar Awards in 2013. Daarna heeft hij o.a. meegewerkt aan films als Into thin Air, Infiltrant en het Finse They Have Escaped.

Maarten Baas
Maarten Baas wordt vaak omschreven als een zogenaamde auteur-designer, wiens ontwerpen zich tussen kunst en design bevinden. Baas wordt gezien als een van de meest invloedrijke Nederlandse ontwerpers van het begin van de 21e eeuw. Zijn werk staat bekend als rebels, humoristisch, intellectueel, theatraal en artistiek. Hij heeft een autonome plek in de designwereld ingenomen, waar hij op verschillende gebieden werkt, zoals: limited editions, productie, installaties, publieke ruimte, architectuur, interieur, decors en performances. Zijn werk is in vooraanstaande museumcollecties opgenomen, zoals: MoMa, Victoria & Albert, Stedelijk Museum en Het Rijksmuseum. En in privécollecties van Brad Pitt, John McEnroe, Kanye West en Adam Lindemann. Ook werkt hij voor exclusieve merken als Louis Vuitton, Swarovski, Dior, Dom Ruinart en Berluti.

MATZER Theaterproducties is een compact en ondernemend theatergezelschap rondom artistiek leider Madeleine Matzer. MATZER, gevestigd in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch, maakt transparant en gelaagd theater, dat midden in de maatschappelijke werkelijkheid staat. Met als kenmerk een herkenbare en toegankelijke theatertaal die vertrouwd en vernieuwend is. MATZER streeft ernaar een nieuw publiek te genereren en te behouden. Met hun voorstellingen bestrijken ze het hele Nederlandse theaterbestel, van festival tot grote zaal.

Speellijst nov/dec 2016
13 november | 20:15 uur, Amsterdam, De Kleine Komedie première
24 november | 20:30 uur, Oss, De Groene Engel
26 november | 20:15 uur, Den Haag, Theater aan het Spui
30 november | 20:15 uur, Roosendaal, Schouwburg de Kring
1 december | 20:30 uur, Waalwijk, Schouwburg de Leest
2 december | 20:30 uur, ’s-Hertogenbosch, Verkadefabriek
3 december | 20:30 uur, ’s-Hertogenbosch, Verkadefabriek
4 december | 16:00 uur, Rotterdam, Theater Walhalla (matinee)
7 december | 20:30 uur, Tilburg, De NWE Vorst
8 december | 20:30 uur, Leiden, Theater Ins Blau
11 december | 16:00 uur, Amersfoort, De Lieve Vrouw (matinee)
13 december | 20:00 uur, Amsterdam, Bijlmer Parktheater (akoestische sessie als onderdeel van Bijlmer Boekt)
15 december | 20:00 uur, Haarlem, Toneelschuur
17 december | 20:30 uur, Utrecht, Stadsschouwburg

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter