blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

CD van Rudolf Palm

De Maduro Muziek Stichting op Curaçao heeft een CD uitgebracht met een achttiental werken van de Curaçaose componist Rudolf Palm (1880-1950). Rudolf Palm is een kleinzoon van de oudst bekende componist van Curaçao Jan Gerard Palm (1831-1906) en hij is de vader van de Curaçaose componisten Albert Palm (1903-1958) en Edgar Palm (1905-1998). De composities worden op de CD vertolkt door de Curaçaose medicus-musicus-componist Robert Rojer.

De Palm Music Foundation verzorgt namens de Maduro Muziek Stichting de verkoop van deze CD in Nederland. De CD kan besteld worden door overboeking van € 16,90 (€ 14,90 voor de cd en € 2,00 aan verzendkosten) op rekening nummer 538 4222 bij de ING (IBAN: NL58INGB0005384222 and BIC: INGBNL2A) t.n.v. Palm Music Foundation per adres Boslaan 20, 1217 CV te Hilversum, onder vermelding van “CD-Rudolf Palm” alsmede de volledige adresgegevens van de besteller.

Bij de CD is een kleine uitgave gevoegd. Dit muziekboekje geeft een toelichting over de componist en ook over de composities op de CD. Er is een aantal foto’s opgenomen uit de tijd van Rudolf Palm. Op één foto is het voormalige Rifwater te Curaçao erg goed te zien. Helaas is dit door overijverige ingenieurs in de loop der jaren nagenoeg geheel gedempt. Eén van de composities op de CD heeft als titel “Paseo de Zaquitó”. In het verleden maakte de bevolking op Curaçao bij volle maan een boottochtje met muziek van Punda, over het Rifwater naar Zaquitó. Venetië in de tropen! Voor de foto van het Rifwater is Soublette in 1900 in een hele hoge mast geklommen dat toen nog in het Riffort in Otrobanda stond. Een andere foto betreft de festiviteiten in 1898 in Otrobanda rond de kroning van Wilhelmina. De eerste/oudste compositie van Rudolf Palm heeft als titel “La Coronación”. Deze compositie heeft hij indertijd speciaal voor deze festiviteiten gecomponeerd

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter