blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Carline Schlüter presenteert 'Winti fu bakra'

Carline Schlüter heeft haar spirituele roman Winti fu bakra woensdag gepresenteerd op de maandelijkse bijeenkomst van de Schrijversgroep ’77 in Tori Oso. In dit boek beschrijft de auteur een blanke vrouw die de spirit van de zwarte oermoeder met zich draagt.

 

winti fu bakra

Schlüter bood het eerste exemplaar van het boek aan Winti priester Marie Starke van de organisatie Fiti Fu Wini aan. Na over de inhoud van het boek geïnterviewd te zijn door de redacteur/uitgever Robby Parabirsing, mochten de aanwezigen vragen stellen. Van deze gelegenheid werd gretig gebruik gemaakt. Het publiek ging uit z’n dak toen dichter Romeo Grot een troki inzette.

De auteur was zich als kind bewust van de aantrekkingskracht die donkere mensen en hun cultuur op haar hadden. Zij werd al vroeg bevangen door het verlangen naar “dat verre tropische land Suriname” en werd soms als een vreemd kind vol verzinsels ervaren. Dit beschrijft Schlüter in het eerste gedeelte van het verhaal vanuit de gedachtewereld van een kind. De Winti-religie gaat via haar Surinaamse vriendin in Nederland een steeds grotere rol in haar leven spelen. Toen zij een uit Oost-Afrika gevluchte priesteres ontmoette, die de geest van de oermoeder in de schrijfster herkende, besloot deze, haar in te wijden in de geheimen. Deze ervaringen zijn in het boek verwerkt. Winti fu bakra zal binnenkort in de boekhandel verkrijgbaar zijn.

 

[van Starnieuws, 26 februari 2016]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter