blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Caricom rouwt om heengaan oud-premier Trinidad

De Caribische Gemeenschap (Caricom) treurt bij het overlijden van de voormalige premier van Trinidad en Tobago, Patrick Manning. Hij was een van de echte kampioenen van Caricom, zegt secretaris-generaal Irwin Larocque in een verklaring. Hij geloofde in de integratie en was hier toegewijd aan.

 

 

Manning was zich bewust van de rol van Trinidad en Tobago in de Caricom en gaf alle ondersteuning aan de regio. Zijn bijdrage vloeide voort uit zijn overtuiging dat de integratie het beste antwoord was op de uitdagingen waar de regio van kleine Staten mee te maken heeft. Een van zijn initiatieven was de oprichting van het Oliefonds waardoor de lidstaten konden profiteren van Trinidad en Tobago’s olie-inkomsten.

Manning heeft zich ook ingezet voor de aanpak van niet-overdraagbare ziekten. Hij wees op de gevaren hiervan. Hij heeft baanbrekend werk verricht en een speciale top over dit vraagstuk gehouden met Caricom-staatshoofden. Zijn werk heeft geleid voor wereldwijde aandacht voor niet-overdraagbare ziekten en plaatste dit vraagstuk op de agenda van de Verenigde Naties.

De secretaris-generaal van de Caricom roemt Manning om zoveel kwaliteiten die hij bezat. Ook het veiligheidsvraagstuk was een van de speciale aandachtspunten van de ex-premier. Hij heeft op talloze manieren zijn bijdrage geleverd. Hij pleegde interventies en heeft bemiddeld tijdens besprekingen wanneer emoties hoog opliepen. Caricom betuigt medeleven aan de familie van Manning en aan het volk van Trinidad en Tobago. Manning is zaterdagochtend overleden in het ziekenhuis.

[van Starnieuws, 2 juli 2016]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter