blog | werkgroep caraïbische letteren

Caribische mode tijdens Grandeur Fashion Show

door Tascha Samuel
Paramaribo – Twaalf Caribische modecollecties passeerden maandagavond de revue tijdens de Grandeur Fashion Show in de tuin van Royal Torarica. In de prachtige ambiance werd mode gepresenteerd van ontwerpers uit onder andere Haïti, Belize, Guyana en Suriname.
De twee uur durende show was een aaneenschakeling van creativiteit en schoonheid met mooie modellen die hun best deden en prachtige kleding, sieraden.
Niet elke collectie kan een ‘collectie’ genoemd worden. Daarvoor waren de stukken te verschillend. Enkele hadden het heel goed begrepen, zoals Sonia  Noel van Guyana met haar asymmetrisch lopende kaftan-achtige kleding en imposante hoeden. Maar ook Jaeyln design van Guyana met de zwarte kleding afgezet met fleurig Madras en Miko Guillaume uit Haïti, de enige met een prachtige mannencollectie, en het vloeiende lijnenspel van Maria Fouchard uit Haïti, wisten danig te bekoren.
In de show was er veel gebruik van natuurlijke stoffen zoals katoen en linnen. Er werd ook gehaakte kleding gepresenteerd door de Surinaamse Regina Chin. Opmerkelijk waren ook de strakke vloeiende lijnen van Belize ontwerper Joris Hendrik.
Dinsdag- en woensdagavond zijn er voor geïnteresseerde kopers en fashionista’s vanaf 18 uur meet- en greetbijeenkomsten met de ontwerpers.
[uit de Ware Tijd, 20/08/2013]

 

on 21.08.2013 at 9:01
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter