blog | werkgroep caraïbische letteren

Caribbean Ties

Zaterdagmiddag 25 mei (van 13 tot ca. 20 uur) organiseren het Museon en Universiteit Leiden een bruisend festival vol cultuur en wetenschap: Caribbean Ties. Een informele en afwisselende middag over het Caribisch gebied en haar inwoners, toen en nu. Met o.a. korte lezingen, workshops, speeddating met Caribische archeologen, Caribische food & product stands, muziek en een talkshow. Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds.

 

Tijdens het event zal ook de expositie Caribbean Ties worden geopend; een zaaltentoonstelling over de oorspronkelijke inwoners van het Caribisch gebied en hun invloed op hedendaagse samenlevingen, zowel in de Caribische regio als in Nederland. Deze expositie is gebaseerd op grootschalig en actueel archeologisch onderzoek (ERC-Nexus1492) van Universiteit Leiden. Bijzonder is dat deze expositie ook op maar liefst elf (!) locaties in de Caribische regio gelijktijdig te bezichtigen is. Het Museon is de enige plek in Europa waar deze tentoonstelling te zien is. De thematiek van Caribbean Ties sluit goed aan bij de permanente expositie One Planet in het museum; een interactieve opstelling over de zeventien Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Duurzame ontwikkeling gaat hand in hand met kennis, behoud en versterking van culturele diversiteit.

Gedurende het festival zijn er twee plenaire momenten waar u zich, in verband met de beperkte zaalcapaciteit, voor moet aanmelden. De rest van het festival is vrij toegankelijk. Het aanmelden voor één of beide plenaire programmaonderdelen kan via een speciale link die u in de week van 6 mei krijgt toegestuurd. Alvast ter info:
13:30 – 14:30 uur Korte lezingen + live-performances (deels in het Engels)
16:30 – 17:30 uur Talkshow ‘Wat betekent Caribisch zijn voor jou?’ (in het Nederlands)

Hier een link naar het Facebook evenement:

We kijken uit naar uw komst,

Prof. dr. Corinne Hofman – Universiteit Leiden
Peter de Haan – directeur Museon

on 30.04.2019 at 14:26
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter