blog | werkgroep caraïbische letteren

CAF klaar voor 6e Clark Accord Lezing

Paramaribo – De voorbereidingen voor de 6e Clark Accord Lezing door de Clark Accord Foundation (CAF) is in volle gang. Liesbeth Accord, beschermvrouw van de CAF Nederland, is in Suriname om deze bijzondere lustrumlezing bij te wonen. Dit meldt het fonds in een persbericht.

 

Accord

Patrick Woei, directeur Spice Quest, Liesbeth Accord, Fritz Terborg, voormalig eigenaar EfTee boekwinkel en Mavis Accord. Foto: CAF

Liesbeth Venetiaan, beschermvrouw van het in 2002 opgerichte maaltijdenproject Sorgu Wi Rispiki Wan, zal de 32ste jubileumdruk van ‘De koningin van Paramaribo’ in ontvangst nemen. Op 11 mei 2016 ligt de nieuwe herdruk van Clark Accords debuutroman in de boekwinkels van Nederland.

Karin Amatmoekrim auteur van onder andere, ‘De man van veel’ zal CAF Nederland vertegenwoordigen. Jerry Dewnarain, de inleider van de lezing zal het onderwerp ‘Winti in de Surinaamse literatuur; een culturele bewustwording?’ bespreken. Er is een panel om vragen van het publiek over dit onderwerp te beantwoorden. Hierin zitten onder andere wintideskundige Juliën Zaalman, schrijfster Tessa Leuwsa, schrijver en publicist Robby Parabirsing en theoloog Johan Roozer.

De avond wordt geopend door de muziekformatie Naks Wan Rutu. Zij zullen een ode aan moeder aarde brengen. Vervolgens wordt de avond opgevuld met soko psalm liederen onder begeleiding van Liesbeth Peroti. Ook Rachidi Sanches en Venessa Gravenbeek leveren een fantastische muzikale bijdrage. Marina Pinas voert een scène uit de monoloog De koningin van Paramaribo uit.

Tot slot lezen de winnaars van de Clak Accord Sori Yu Talenti-schrijfwedstrijd uit eigen werk voor. De avond wordt gehouden in restaurant Spice Quest, waarvan Accord een trouwe bezoeker was.

[uit de Ware Tijd, 09/05/2016]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter