blog | werkgroep caraïbische letteren

Cadeau voor alle kinderen in de Cariben

Niet alle kinderen uit de Cariben wonen op Aruba en kunnen eind van deze maand het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk De roep van de shoco / E grito di e shoco van auteur Charlotte Doornhein gratis ontvangen. Doornhein heeft daarvoor een oplossing bedacht en schenkt aan alle kinderen haar dichtbundel Beestachtig Lekker.

sbeest

Beestachtig Lekker – liederlijke herrie voor kinderen – bestaat uit acht gedichten die over Caribische dieren gaan. De gedichten worden vanaf oktober 2014 online gepubliceerd en zijn dus voor alle kinderen beschikbaar. De gedichten zijn niet alleen te lezen, maar ook te horen en te zien op de website. Auteur Charlotte Doornhein heeft haar gedichten zelf ingesproken. Linda Vuijk heeft mooie kleurrijke illustraties bij de dierengedichten gemaakt. De dieren – vleermuis, troepiaal, kakkerlak, wara wara, rog, ezel, geit en leguaan – komen echt tot leven dankzij het animeerwerk van de Curaçaose Jennifer Gomperts.

Gebruik van dierengedichten door leerkrachten
De gedichten zijn bestemd voor kinderen uit de bovenbouw van basisscholen. Ook zijn de gedichten te gebruiken op middelbare scholen bij het vak Nederlands of Tekenen. De dierengedichten prikkelen de fantasie en creativiteit van kinderen van 8 tot en met 88 jaar!
Via de website is een speciale pdf handout voor leerkrachten te downloaden. Zij kunnen meteen op vier verschillende niveaus met de gedichten in de klas aan de slag. Echt een feestje om aan te werken tijdens de komende Caribische kinderboekenweek.

laura-quast-charlotte-doornhein-en-diana-lebacs

V.l.n.r. Laura Quast, Charlotte Doornhein en Diana Lebacs

Charlotte Doornhein is auteur van het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk De roep van de shoco / E grito di e shoco (2014, Levendig Uitgever i.s.m. BNA) dat eind oktober op Aruba gelanceerd wordt tijdens het Arubaanse Kinderboekenfestival. Andere Caribische boeken van Doornheins hand zijn: Shervison vindt een schat (2009), Shervison ta deskubrí un tesoro (2010), Kwelgeesten rond de kapokboom (2011) en Curaçao voor kinderen met lef (2013). U kunt de online dichtbundel Beestachtig Lekker vinden op www.xarisma.nl/charlotte

1 comment to “Cadeau voor alle kinderen in de Cariben”

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter