blog | werkgroep caraïbische letteren

CaDance: festival voor moderne dans

Van 4 t/m 19 februari 2011 danst Den Haag met de 15e editie van het tweejaarlijkse première festival CaDance. Toonaangevende en jonge choreografen presenteren nieuwe voorstellingen en speciale festivalprojecten. Gedurende twee weken kunt u het in Nederland aanwezige choreografische talent ontdekken in het nieuwe Korzo theater, Theater aan het Spui, Theater De Regentes, Zeebelt en op straat. Met arrangementen, diners, Talk&Shows, de cursus Dans te Kijk en vele Odes aan de dans.  

In deze speciale editie opent CaDance tevens de deuren van het nieuwe Korzo-gebouw aan de Prinsestraat. Korzo is voor veel talentvolle dansmakers de start geweest van een enerverende loopbaan. Het gebouw aan de Prinsestraat is altijd een huis voor de dans geweest, een bakermat die sterk verweven is met de geschiedenis van de Nederlandse dans. Dansmakers en dansliefhebbers hebben er ontelbare mooie herinneringen opgedaan. Nu beginnen we een nieuwe hoofdstuk: een nieuw verhaal in een gebouw met toekomst.

De Opening
Jiří Kylián – Alida Dors – Kenzo Kusuda – David Middendorp

In dit feestelijke openingsprogramma maakt u kennis met alle hoeken en gaten van het nieuwe huis. Groepsgewijs wordt u langs werk van uiteenlopende danskunstenaars geleid. Zij kleuren samen de toekomst van Korzo en de Nederlandse dans in. Kenzo Kusuda voert u met Flora langs de poëzie van het lichaam, David Middendorp voegt zijn talenten samen in het hallucinerende Blue Journey en choreografe Alida Dors biedt met Or Fall For Everything een reflectie op haar toekomst als dansmaker. Bijzonder vereerd zijn we door de deelname van Jiří Kylián, kunstenaar van wereldformaat en dansvernieuwer pur sang. Hij beproeft nieuwe uitdagingen in de zaal naast de foyer en realiseert daar zijn Anonymus in samenwerking met danseressen Sabine Kupferberg en Cora Bos-Kroese en videokunstenaar Jason Akira Somma. Kylian’s Anonymus handelt over de twee werelden die in ons huizen: de wereld die we aan de ander tonen en de wereld die we verborgen houden. Zodra we echter ons diepste innerlijk openbaren, verdwijnt het ‘geheim’ en wordt een performance. Onze geheimen blijven noodzakelijk besloten in ons innerlijk, maar soms kunnen we een venster scheppen en ernaar kijken.  

Een nieuw gebouw, een nieuw verhaal. De talentvolle jonge dansers van Crosstown Den Haag zijn uw gidsen onder leiding van Yada van der Hoek en nemen u mee op deze enerverende ontdekkingsreis.

Voor meer informatie klik hier

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter