blog | werkgroep caraïbische letteren

Butler’s Parable of the Sower nu in Nederland

Octavia E. Butler’s Parable of the Sower is nu in Nederland te zien en wel bij het Holland Festival in Amsterdam! Muzikante Toshi Reagon neemt je via geweldige muziek mee in het gelijknamige afrofuturistische verhaal van science-fictionauteur Octavia E. Butler. Butler’s roman van 25 jaar geleden is een klassieker in black literature. Deze must-see voorstelling brengt deze must-read tot leven op het toneel.

Foto overgenomen met toestemming Holland Festival

Met Octavia E. Butler’s Parable of the Sower maken de Amerikaanse componisten en muzikanten Toshi Reagon en Bernice Johnson Reagon post-apocalyptisch muziektheater, dat tweehonderd jaar zwarte muziek omvat. Het stuk is gebaseerd op de sciencefiction-romans van Octavia Butler. Een jonge vrouw ontvlucht een buitenwijk van Los Angeles die onleefbaar is geworden; ongebreidelde privatisering, inkomensongelijkheid en klimaatverandering hebben geleid tot escalerend geweld. Terwijl ze door een uitgedroogd Amerikaans landschap reist, plant ze de zaadjes voor een nieuw geloof. Octavia E. Butler’s Parable of the Sower mengt elementen van sciencefiction en Afrikaans-Amerikaans spiritualisme en ontstijgt elk genre: het is actueel muziektheater over etniciteit, gender en de toekomst van de mensheid.

 

 


Toshi zet al jaren thema’s als gender en racisme op de kaart met haar no-nonsense teksten, toerde met Lenny Kravitz en werkte met Meshell Ndegeocello. Tien jaar geleden begon ze met dit project en het resultaat is een groots theaterconcert door 20 performers met soul, funk, punk, blues, folk en EDM. Liefhebbers van geëngageerde zwarte muziek staat een onvergetelijke avond te wachten.

 

Octavia Butler

Praktisch

Data: woensdag 21 en donderdag 21 juni 2018. Er zijn twee voorstellingen maar de donderdag is goedkoper voor bezoekers van 39 en jonger. Dan is de voorstelling maar €20 in plaats van €33 en krijg je een gratis drankje en is er een DJ-avond na de voorstelling. Dus de donderdag is wel een hele mooie dag om te gaan.

Locatie: Holland Festival, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Amsterdam

Foto © Waleed Shah (overgenomen met toestemming Holland Festival).

 

Voorstelingslink

Hier staat alle informatie, incl. tickets.

 

 

 

Facebook event

Voor het ​F​acebook event klik hier

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter