blog | werkgroep caraïbische letteren

Bureau Annette de Vries

Onder de naam Bureau Annette de Vries houdt de Surinaamse auteur Annette de Vries zich bezig met het schrijven van fictie en non fictie, manuscriptbegeleiding en redactie. Zij schreef de romans Scheurbuik (2002) en Drijfhout (2010), die uitkwamen bij uitgeverij Atlas/Contact. Daarnaast publiceerde zij korte verhalen. Op dit moment werkt zij aan haar derde roman, Het Vogelhuis, waarvoor zij een werkbeurs kreeg van het Nederlands Letterenfonds.

Manuscriptbegeleiding, projectplannen, subsidieaanvragen, non-fictie
U kunt Annette de Vries opdracht geven literaire teksten te schrijven of uw verhaal voor u op papier te zetten. U kunt haar vragen u te begeleiden bij het schrijven van literaire teksten: verhalen, novelles of romans. Of om ze te lezen en te beoordelen. Ook voor hulp bij het bedenken en uitwerken van projectplannen en het op papier zetten ervan, kunt u terecht bij Bureau Annette de Vries. Tevens kunt u bij Annette de Vries inhuren om u te helpen met het voorbereiden van subsidieaanvragen en ze voor u op papier te zetten. U kunt Annette de Vries benaderen om interviews, artikelen of columns te schrijven over o.m. kunst, cultuur en culturele diversiteit of het literaire schrijven.
Opdrachten en tarieven
Bureau Annette de Vries werkt op maat. Afhankelijk van aard en omvang van de opdracht, komt zij in goed overleg met u tot een tarief. Zij neemt opdrachten aan in Amsterdam en omgeving. U kunt Bureau Annette de Vries bereiken op info@bureauannettedevries.nl.

Annette de Vries studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool (1978) en de opleiding Docent Drama (1984). Van 1984 tot 1992 werkte zij aan de opleiding Theaterdocent, als stafdocent en mentor. Haar ervaring met drama, een van de drie pijlers van de literatuur, leerde haar hoe een goed verhaal wordt opgebouwd en wat het uitwerken van thema, personages en conflict inhoudt. In haar jaren als speldocent verfijnde zij de vaardigheid mensen te begeleiden tijdens een creatief proces. En het schrijven van romans en verhalen verschafte haar diepgaand inzicht in een andere pijler van de literatuur: proza. In opdracht van het Nederlands Letterenfonds beoordeelt zij romans en geeft zij manuscriptbegeleiding aan beginnende auteurs.

Van 1997 tot 2009 hield zij zich bezig met het geven van adviezen en het bedenken, opschrijven en uitvoeren van projectenplannen binnen de kunstensector. Haar specialisme is culturele diversiteit. Zij werkte o.m. voor het Platform Amateurtheater (1997-1998), het VSB Fonds (1998-2000), i-Nova (2003-2006) en Krater Theater Zuidoost (2001-2009). Ook was zij nauw betrokken bij de oprichting van de Theaterwerkplaats Zuidoost en het Bijlmerparktheater (2002-2009).
In de twee jaar dat zij bij het VSB Fonds werkte, deed zij ervaring op met de subsidiesystematiek in Nederland. Sinds 2001 schreef zij subsidieaanvragen in opdracht van kunstinstellingen. En van 2009 tot heden beoordeelt zij aanvragen binnen de regeling KulturA van de Mondriaan Stichting en de Commissie Letteren van de Amsterdamse Kunstraad. 

Vanaf 1984 publiceerde zij met enige regelmaat in tijdschriften of verzorgde zij de tekst voor kleine uitgaven. U kunt bij haar een lijst opvragen van publicaties.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter