blog | werkgroep caraïbische letteren

Bundeling beste artikelen e-journal

door Astra de Drie
De Academic Journal of Suriname (e-journal) vierde donderdag in de aula van de Anton de Kom Universiteit Suriname (Adekus) het eerste lustrum. Ter gelegenheid hiervan heeft de directeur van het Institute for Graduate Studies of Research (IGSR) Marten Schalkwijk een artikelenbundel uitgegeven. Hierin zijn de veertien meest gedownloade of beste artikelen van de afgelopen vijf jaren opgenomen.

Marten Schalkwijk

Marten Schalkwijk, directeur IGSR.

 

Het e-journal is in 2010 gestart met het doel artikelen van wetenschappers in Suriname te publiceren. Dit online tijdschrift dat met 8 artikelen begon en intussen is uitgegroeid tot 150 artikelen, moet ook een toegevoegde waarde hebben voor studenten, afgestudeerden, en medewerkers van de universiteit en hbo-opleidingen. Een ander doel van dit tijdschrift is om de kwantiteit en kwaliteit van wetenschappelijke publicaties in Suriname te meten.

Schalkwijk die op het idee was gekomen om dit orgaan op te richten, zegt aan Starnieuws dat een van de eisen om een artikel op dit online tijdschrift te publiceren is, dat er over Surinaamse onderwerpen geschreven moet worden en er onderzoek gedaan moet worden. Verder geeft hij aan dat het downloaden van een publicatie uit dit tijdschrift geheel gratis is. Er is een hoofdredacteur die deze artikelen eerst screent, alvorens ze op de website worden geplaatst.
Tijdens deze bijeenkomst is er door het bestuur en de redactie van dit tijdschrift gediscussieerd over hoe het niveau verder verbeterd kan worden.

[van Starnieuws, 26 juni 2015]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter