blog | werkgroep caraïbische letteren

Bryan X: Nieuwe theaterproductie Stichting Projekta

Bryan X is de nieuwe theatervoorstelling van de Surinaamse Stichting Projekta. In de voorstelling gaat de stichting op zoek naar de wijze waarop het functioneren in (en van) de kleinste organisaties eigenlijk een voorbode is op wat zich op nationaal niveau afspeelt.

Het stuk geeft een kijk op de wijze waarop Surinamers zich organiseren in allerhande verenigingen, buurtcomités, jongerenclubs, en sportverenigingen. De voorstelling is tevens een studie naar organisatiecultuur, samenwerking en het idee van leiderschap in Suriname.

De voorstelling gaat op 16 juni in theater Unique aan de Fred Derbystraat officieel in première. Hierna zijn er voorstellingen gepland voor vrijdag 17, 24 en zaterdag 25 juni. Bryan X wordt ook voor de scholen gespeeld. De theatervoorstelling is onderdeel van het programma Theater voor Dialoog van Stichting Projekta, en wordt gefinancierd door de Nederlandse Ambassade. Met dit programma wil de stichting bijdragen aan de vorming van kritische burgers, vooral jongeren, door het theater te gebruiken als ontmoetingsplaats waar prangende maatschappelijke vraagstukken zoals democratie, armoede, genderongelijkheid, goed bestuur, patronage, seksuele en reproductieve rechten ter discussie worden gesteld. De regie en het script van Bryan X zijn van Sharda Ganga. De hoofdrolspelers zijn Idi Lemmers en de rappers Kwasi en Ori.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter