blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Briefje van Jan – aan Alexandra van Huffelen

Mevrouw Van Huffelen,

Als liefhebber van de zon zat ik vanochtend zo eens te kijken hoe mijn mede-stemgerechtigden in Caribisch Nederland woensdag hebben gestemd.
Op Saba werd D66 de grootste met 54,8 procent van de stemmen.

Alexandra van Huffelen / foto Aart G. Broek

U kreeg in uw eentje 35,2 procent van alle stemmen.
Op Sint Eustatius werd D66 de grootste met 51,7 procent van de stemmen
U kreeg in uw eentje 45,6 procent van alle stemmen.
Op Bonaire werd D66 de grootste met 45,7 procent van de stemmen.
U kreeg in uw eentje 12,9 procent van alle stemmen.
Dat zijn opmerkelijke cijfers voor een partij die het in het koudere, regenachtige deel van het Koninkrijk der Nederlanden moet doen met 6,3 procent van de stemmen.

[…]
Ik zag op de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wel dat u nét voor de verkiezingen voor de 40ste, 45ste keer in een kleine twee jaar Rutte 4 de plas was overgevlogen voor een ‘werkbezoek’ van een week naar de drie eilanden waar de bewoners wél kiesrecht hadden bij de Tweede Kamerverkiezingen.
Wat u daar deed?
Bestuurlijke afspraken maken (lees: de geldstroom van hier naar daar regelen), sociale huurwoningen sponsoren, kleine ondernemers helpen, een beetje babbelen met MBO-leerlingen en plaatselijke politici, kijken of de gesponsorde zonnepanelen er een beetje mooi bij liggen en een toespraakje houden bij de viering van Statia Day.
Vroeger zouden cynische mensen zoals ik hebben gezegd: Cruella kwam kralen en kettinkjes brengen, en bijbels voor hun ziel.

foto Aart G. Broek

Lees hier de brief van Jan Dijkgraaf op zijn website buttkicken

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter