blog | werkgroep caraïbische letteren

Brief vanuit Sint-Eustatius aan de commissie Koninkrijksrelaties van de Tweede Kamer

door Jan Meijer
Het is zomer. Komkommertijd. Rustig op het eiland. Al was het maar omdat je het eiland niet af kan en evenmin er gemakkelijk op kan komen. Wat dat betreft is het beleid van zowel Winair als dat van de lokale overheid een beetje duister.

Of, zo u wilt, niet-transparant. Onder verwijzing naar elkaar gebeurt er niets. Winair vliegt niet want het Openbaar Lichaam geeft geen toestemming. En het Openbaar Lichaam vindt dat binnen de BES het verkeer gewoon kan plaatsvinden maar stelt vast dat Winair geen vluchten beschikbaar stelt.

Of het Openbaar Lichaam hier helemaal eerlijk is, vraag ik mij af want ook met de boot kun je niet zomaar naar Saba varen, daarvoor krijgt de duikschool in elk geval geen toestemming of een ontheffing van een verbod op… tja, op wat eigenlijk? Duikscholen op Saba, Sint Eustatius en Bonaire
bedachten een uitwisselingsprogramma omdat binnen de ‘BES-bubble’ verkeer van personen gewoon mogelijk zou zijn en het wellicht een aardige gedachte en samenwerking zou zijn als duikers van het ene eiland een paar dagen op het andere eiland zouden zijn om duiken te maken. Maar als je dat dan werkelijk wil organiseren dan stuit dat op allerlei bezwaren.

Lees de hele brief, gedateerd 20 juli 20202, hier in pdf.

Voor de website van Jan Meijer, die sinds 2014 woont en werkt op Sint-Eustatius, klik hier door; foto’s Jan Meijer

on 23.07.2020 at 20:23
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter