blog | werkgroep caraïbische letteren

Books, BBQ & gentrificatie

Op zaterdag 20 juli 2019 organiseren wij The Black Archives de derde editie van het Books & BBQ festival. Een dag waarop je op een ontspannen én luchtige kennis kan nemen van de verborgen verhalen uit The Black Archives.

 

Dit jaar bestaat Vereniging Ons Suriname 100 jaar. Tijdens het Books & BBQ festival delen we verhalen over hoop, strijd, racisme, verzet, ondernemerschap, kunst, gentrificatie en meer met inspirerende denkers, makers en artiesten.

Met Winston Bergwijn aka Winne hebben we een Oprecht gesprek Over de verhalen achter hiphop en zijn muziek. Heb je videoclip van de track Winti al gezien?

Met theatermakers Samora Bergtop en Massih Hutak en stedenbouwkundige Wouter Pocornie hebben we een conversatie over gentrificatie, voor wie blijft de stad bewoonbaar en wat hebben klasse en raciale ongelijkheid hiermee te maken?

Met Karin Amatmoekrim en Pepijn Brandon gaan we in gesprek over het (her)schrijven van de geschiedenis en hun baanbrekende onderzoek over Verzwegen Geschiedenis en de economische impact van de slavernij.

Dit is je laatste kans om de expo ‘Onze * Tori’ te zien. Vanuit The Black Archives vertellen we over de culturele (r)evolutie van de Surinaamse en Caribische cultuur in Nederland. Spoken word artiesten Zaire Krieger en Naomi Veldwijk maakten woordenkunst over verborgen verhalen uit The Black Archives.

En er zal natuurlijk heerlijke vegan en vlees BBQ, muziek en lekkere drankjes zijn.

Check de volledige line up op de website en reserveer snel een kaartje!

Blijf up to date via het Facebookevent en deel het event met je vrienden!

Wanneer? Zaterdag 20 juli 2019
Waar? The Black Archives / Vereniging Ons Suriname, Zeeburgerdijk 19b, 1093SK Amsterdam
Tijd? 14:30 uur tot 01:00 uur
Entree? €7,50 per activiteit | €17,50 voor een dagkaart

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter