blog | werkgroep caraïbische letteren

BookIsh Plaza ontvangt met ‘Danki di Bròns’ erkenning

Afgelopen zondag 11 di September ontving BookIsh Plaza uit handen van de voorzitter van Stichting Splika, de heer Ruben Severina, de ‘Danki di Bròns’ voor het bevorderen van de Papiamentstalige literatuur.

 

Danki di Brons

BookIsh Plaza kreeg deze erkenning van Stichting Splika voor haar bijdrage in het promoveren en verspreiden van Papiamenstalige literatuur. Ook voor de waardering van schrijvers die in het Papiaments schrijven. Op deze wijze draagt BookIsh Plaza bij tot het historisch besef en erkenning van de cultuur en het Papiaments. De ‘Danki di Bròns’ is een kunstwerk van de bekende beeldhouwer Nelson Carrilho.

Eerder in 2004 ontving Bookish Plaza een erkenning van de Arubaanse regering voor haar onvermoeibare inzet om de Arubaanse cultuur aan te moedigen.

 

Ruben Severina y Irene de Cuba

Ruben Severina (voorzitter Stichting Splika) en Irene de Cuba (manager BookIsh Plaza). Foto © Romeo Hoost.

BookIsh Plaza is gevestigd in Nederland. Gedurende 6 jaar verkopen zij Caribische literatuur en werken in het Papiaments via hun website www.bookishplaza.com
Niet alleen romans, dichtbundels, non-fictie en kinderboeken in het Papiaments zijn verkrijgbaar op de website, maar ook werken in het Nederlands, Engels en Spaans.

Gedurende de jaren staat het team van BookIsh Plaza op veschillenden culturele en literaire evenementen om het Caribische boek aan de lezers te brengen. Daarnaast brengt BookIsh Plaza maandelijks haar BookIsh Plaza eZine uit om de lezers op de hoogte te houden van nieuw gepubliceerde boeken, informatie over culturele- en literaire activiteiten, interviews met schrijvers en veel meer.

Stichting Splika bevordert het Papiaments, de literatuur en de cultuur van Aruba, Bonaire en Curaçao in Nederland.

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter