blog | werkgroep caraïbische letteren

Bollywood Boulevard Festival

Bollywood staat bekend als een kleurrijke wereld met veel zang en dans. Een typische Bollywoodfilm is een mix van diverse genres als liefde, drama, komedie en actie. Deze films worden aangeduid als masalafilms, dat weer verwijst naar een mix van kruiden zoals in de Indiase keuken wordt gebruikt.

Bollywood Boulevard is een nieuw jaarlijks terugkerend Bollywood festival met films, dans en muziek in het centrum van Den Haag.

Dhoom3-new

Foto’s van de film Dhoom 3, die tijdens het festival in Nederlandse première gaat

 

Een weekend lang nemen wij u mee in de betoverende wereld die Bollywood heet. Met een filmpremière, nostalgische films, zinderende muziek & zangprogramma’s en prachtige dansoptredens!

De Bollywoodfilms zijn al sinds jaar en dag immens populair bij de Indiase diaspora. Maar de laatste jaren groeit haar populariteit en bereikt het landen als Duitsland, China en Japan. Ook in Nederland is de belangstelling voor deze films sterk toegenomen.

 

dhoom3-25b

Er wordt weleens geroepen dat het goed gaat met een stad wanneer het goed gaat met de cultuur van een stad. Een festival als Bollywood Boulevard verhoogt de aantrekkingskracht van de stad door bij te dragen aan de culturele verrijking van de medemens. Het festival hoopt op deze manier saamhorigheid te creëren en de inwoners van Den Haag en omstreken nader tot elkaar te brengen.

De eerste editie van het Bollywood Boulevard Festival vindt plaats in Den Haag op 19, 20 en 21 juni. Een weekend lang wordt u meegenomen in de betoverende wereld van Bollywood.

Dhoom-3-Dhoom-Machale-Dhoom-song

Klik hier voor de site en het programma

on 15.06.2015 at 16:59
Tags: / / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter