blog | werkgroep caraïbische letteren

Boekverbranding door Surinamers

Verbranding van het boek Surinamers in de polder van Harry van Bommel, door het Comité “Een waardig standbeeld voor Anton de Kom”, zondag 27 december 2015, op De Dam in Amsterdam. 

Boekverbranding

Voorbereiding van de verbranding van het boek Surinamers in de polder van Harry van Bommel, door het Comité “Een waardig standbeeld voor Anton de Kom”, zondag 27 december 2015, op De Dam in Amsterdam. In het midden Roy Groenberg, aka Kaikusi. Foto © Sam Jones.

Boekverbranding nazi's

Boekverbranding van “on-Duitse” boeken door Duitse nazi’s, 10 mei 1933.

SP-Kamerlid Harry van Bommel schreef onlangs een boek over Surinamers in de polder. VARA-talkinghead Prem Radhakishun noemt in dat boek onder meer Humberto Tan en Barack Obama ‘negers’. Dat vroeg natuurlijk om keiharde aksie: Surinamers verbrandden zondagmiddag [27.12.2015] het boek van Van Bommel op de hoofdstedelijke Dam; zie TPO  of klik eens door naar Geenstijl of Joop.nl

 

4 comments to “Boekverbranding door Surinamers”

 • Afgaande op de postuur van Roy wordt het een gok of zijn hoge bloeddruk van de kippenvleugels of het gebruik van het woord neger door (nota bene) een andere neger.
  Laat deze man maar geen rap “muziek” horen, ik vrees dat hij dan niet lang meer onder ons zal zijn en thans niet meer naar de Dam kan waggelen om een punt te proberen te maken.

 • “neger” mag niet meer
  “zwarte” klopt niet want (licht of donker bruin is niet zwart)

  “Pigmentally challenged person” dan maar ?

 • Gaat ie nu werkelijk een bosneger vergelijken met het Joodse volk.
  Das wel erg hoog gegrepen.

 • Goed…
  Neger mag dus ook niet meer.
  Surinamer ook niet want “ik ben gewoon Nederlander hoor!”
  Afrikaan is al helemaal uit den boze want “ik ben gewoon Nederlander hoor!”
  Gewoon Nederlander ook niet want “ik ben geen kaaskop hoor!”

  Ergo: het lijkt me beter om helemaal geen contact te leggen met dit soort NEGERS want je bent altijd een racist in hun ogen. Ze zijn boos geboren, boos grootgebracht, boos op alles en iedereen en gaan boos het graf in. Deze mensen staan met hun gezicht naar het verleden. Ze kunnen niet vooruit kijken zonder continue naar het verleden te kijken. Ze zitten vast in hun eigen domdenken.

  Geef mij maar mensen als Barack Obama of Pharell Williams. Die kijken verder dan huidskleur of ras.
  Nee aan dit soort domme domme mensen moeten we geen aandacht besteden.

1 Trackback/Ping

Your comment please...

 • RSS
 • Facebook
 • Twitter