blog | werkgroep caraïbische letteren

Boekpresentatie zorgde voor volle zaal

door Shanavon Gefferie
Paramaribo – Ballroom Torarica zat zondag vol van mensen die geïnteresseerd waren in de boekpresentatie van Cynthia McLeod, Gail Eijk en Tante Es (Jörgen Rayman’s alterego). Ze wisten sowieso waarvoor ze daar waren, want zelfs voor de presentatie begon, stonden enkelen al aan de verkooptafel om een exemplaar van hun favoriete schrijver te bemachtigen. Dat het boek goed zou zijn, twijfelden ze niet aan. Deze boeken werden voor een speciale prijs verkocht.

 

Gail Eijk

Na de boekpresentatie hadden de bezoekers ook de kans hun boek te laten signeren door de schrijvers Foto: Shanavon Gefferie

 

Alle drie schrijvers hebben hun boek enkele weken geleden al gepresenteerd aan Nederland. Zondag kon Suriname eindelijk kennis maken met deze nieuwe verhalen. Het ging op deze presentatie vooral om waargebeurde verhalen. Eijk schreef in Tranen voor mijn Horizon een autobiografie van gebeurtenissen vanaf haar jeugdjaren. Ook Zenobia- Slavin op het paleis, het verhaal van McLeod is waargebeurd, alleen is het niet haar eigen verhaal, maar dat van de slaaf Avi, die Zenobia werd genoemd. Zij maakt heel veel mee als slavin van Elizabeth Charlotte van de Lindt.

In haar boek Tante Es- Liefde bekeken op een andere bril vertelt tante Es korte verhalen over hetgeen zij heeft meegemaakt in de liefde en geeft zij ook advies. Met dat boek bracht zij ook uit ‘Koken met Tante Es’, een boek met simpele Surinaamse recepten. Al deze boeken zijn uitgegeven door Uitgeverij Conserve en zijn sinds zondag ook in Suriname verkrijgbaar.

[uit de Ware Tijd, 29/11/2015]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter