blog | werkgroep caraïbische letteren

Boekpresentatie Kuis en filmvertoning Cairo

Op zondag 27 maart 2011 interviewt Ivette Forster bij de Vereniging Ons Suriname Rihana Jamaludin, schrijfster van de roman Kuis, en Cindy Kerseborn, regisseuse van de documentaire ‘Ik ga dood om jullie hoofd’. Rihana zal voorlezen.

 Kuis is een roman over liefde, spiritualiteit en erotiek. De karakters zoeken elk hun eigen weg in het doolhof van de talloze mogelijkheden van de grote stad waar vele nationaliteiten elkaar kunnen vinden. Uiteraard wordt ook de documentaire vertoond. Gedurende zijn korte leven schreef Edgar Cairo zo’n veertig boeken in vrijwel alle literaire genres. Cairo schreef in een heel persoonlijke versie van het Surinaams-Nederlands en het Sranan. Zijn omvangrijk poëtisch oeuvre wist hij met een onnavolgbaar klankarsenaal voor te dragen en hij maakte ongeveer 200 schilderijen waarin hij op eigen wijze indringende thema’s wist te verbeelden. Cairo kwam meteen na zijn middelbare school naar Nederland en heeft tot aan zijn dood gewoond in Amsterdam. Kerseborn wil Cairo weer een stem geven met zijn werk, zijn taal, zijn geboorteplek en dé plek Para, het district in Suriname, waar zijn vaders familie vandaan komt en waar het dus allemaal is begonnen.

De romans Kuis en De Zwarte Lord zullen te koop zijn en ook Edgar Cairo De schrijver als schilder, een catalogus met veertig kleurenreproducties van Cairo’s schilderijen en essays van o.a. Stephan Sanders en Michiel van Kempen.

Aanvang: 15.00 uur
De toegangsprijs is € 5,-
Plaats: Hugo Olijfveldhuis Zeeburgerdijk 19-21 Amsterdam

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter