blog | werkgroep caraïbische letteren

Boekpresentatie Johan Fretz – Onder de paramariboom

Johan Fretz presenteert zijn nieuwe, zeer persoonlijke roman

Op 22 januari verschijnt de nieuwe roman van Johan Fretz: Onder de paramariboom’

De langverwachte, zeer persoonlijke nieuwe roman van Johan Fretz is niet alleen een geestige en soms wrange zoektocht naar een identiteit, maar ook een pleidooi voor de open en twijfelende blik.

 

Johan Fretz (1985) is schrijver en theatermaker. Hij debuteerde in 2012 met de roman Fretz 2025. Tijdens de verkiezingen van 2017 maakte hij grote indruk met zijn optredens bij Pauw.

Johannes Fretz is een Nederlander. Dat hij gemengd bloed heeft, is hem tot nu toe nauwelijks opgevallen; vooral anderen lijken zich tegenwoordig druk te maken over zijn afkomst. Daar komt verandering in als hij oude gedichten van zijn Surinaamse grootvader ontvangt, en wordt uitgenodigd om op te treden in Paramaribo in het kader van de verkiezingen. Samen met zijn moeder vliegt hij naar haar geboortegrond. Daar wordt niet alleen duidelijk dat het land meer herkenning in hem oproept dan hij voor mogelijk had gehouden, maar ook dat het tijd is om de demonen van zijn familie eens en voor altijd te begraven. Onder de paramariboom is behalve een ontwapenende en geestige roadtrip door Paramaribo, een ontroerend verhaal over een moeder en een zoon, identiteit en hoop.

Locatie van der boekpresentatie: Pakhuis De Zwijger, Amsterdam, Grote zaal
Datum: vrijdag 19 januari 2018, 17.30
Gratis toegang
Catering: Surinaamse rotirollen & bara’s!

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter