blog | werkgroep caraïbische letteren

Boekpresentatie en tentoonstelling over slavernijverleden

Den Helder – Dinsdagavond 3 december wordt in de centrale bibliotheek van Den Helder Gentleman in slavernij, het nieuwste boek van Janny de Heer, gepresenteerd. Gelijktijdig wordt de tentoonstelling Slavernij verbeeld geopend, die tot en met 13 januari te zien is in de bibliotheek.

De tentoonstelling en boekpresentatie sluiten aan bij de officiële herdenking van het Nederlandse slavernijverleden.

Gentleman in slavernij is een meeslepende geschiedenis over het koloniale Suriname in de negentiende eeuw, een tijd van grote veranderingen in de verhoudingen tussen de bevolkingsgroepen. Meeslepend omdat de roman vertelt over hoe het dagelijks leven op en om de plantages werkelijk was. Janny de Heer ontraadselt daarbij knap de familiegeheimen rond de hoofdpersoon Johann Dieterich Horst.

De schrijfster debuteerde in 1999 met Landskinderen van Curaçao. In 2008 verscheen van haar hand Hey buddy de andere voet is voor jezelf, het levensverhaal van de Helderse badmeester Huib Wijnants.

Banierententoonstelling

Voorafgaand aan de boekpresentatie kan het publiek de banierententoonstelling bekijken. Slavernij verbeeld belicht op een toegankelijke manier slavernij van de oudheid tot en met de afschaffing van de Nederlandse slavernij in 1863. De nadruk ligt op slavernij in de zeventiende, achttiende en negentiende eeuw in de Nederlandse cultuur en in de voormalige kolonie Suriname.

De presentatie begint om 19.30 uur in de bibliotheek aan het Bernhardplein in Den Helder en is gratis toegankelijk. Reserveren is gewenst (0223) 623434 of via www.kopgroepbibliotheken.nl.

[uit Den Helder Actueel, 16-11-2013]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter