blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Boekpresentatie biografie van Henck Arron

De auteur Peter Meel zal vrijdag een presentatie verzorgen over zijn publicatie Man van het moment. Een politieke biografie van Henck Arron. Dit boek is gebaseerd op uitgebreid onderzoek in archieven in Suriname en in Nederland en op interviews met meer dan honderd informanten. De presentatie wordt georganiseerd door het Nationaal Archief Suriname.

Meel-Arron

Meel brengt Arron voor het voetlicht als parlementslid, minister-president, vicepresident en als voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS). Hij besteedt aandacht aan de sleutelrol die Arron speelde bij de totstandkoming van de onafhankelijkheid, maar beschrijft niet minder uitvoerig diens betrokkenheid bij de turbulente politieke ontwikkelingen in de jaren tachtig en begin jaren negentig. De presentatie zal op vrijdag 9 januari 2015 om 19.00u worden gehouden in de vergaderzaal van het Nationaal Archief Suriname (NAS). Na de presentatie zal er een discussieronde zijn.

Dr. Peter Meel (Leiden, 1959) is onderzoeksdirecteur van het Instituut voor Geschiedenis van de Universiteit Leiden. Zijn belangstelling gaat in het bijzonder uit naar de 20ste-eeuwse geschiedenis van Suriname. Eerder publiceerde hij onder andere ‘Op zoek naar Surinaamse normen’. ‘Nagelaten geschriften van Jan Voorhoeve (1950-1961)’ en ‘Tussen autonomie en onafhankelijkheid. Nederlands-Surinaamse betrekkingen, 1954-1961’.

Belangstellenden die deze presentatie willen bijwonen kunnen zich registreren bij het Nationaal Archief Suriname op de telefoonnummers: 430035/430040.

[van Starnieuws, 7 januari 2015]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter