blog | werkgroep caraïbische letteren

Boekpresentatie: 20 Questions and Answers on Black Europe

Hierbij nodig ik u van harte uit voor de presentatie van het nieuwste boek van Prof. Stephen Small getiteld 20 Questions and Answers on Black Europe.

 

Europa bestaat uit minsten 46 landen en een bevoking van meer dan 770 miljoen. Het aantal Zwarte mensen van Afrikaanse afkomst wordt geschat op meer dan 7 milojne. Tenminste 90% hiervan woont in maar 12 landen.

Professor Small biedt een diepgravende analyse van wat “Zwart Europa” is en de ervaringen van zwarte mensen in Eurpa. Hij definieert “Zwart Europa”, behandelt vraagstukken van gender en demografie, de geschiedenis en erfenis van slavernij, kolonialisme en imperialisme, de ervaringen met racisme, politieke representatie en activisme, de economische macht en positie van zwarte mensen, het rechtssysteem, de psychologische dimensie van zwarte mensen in Europa, de geloofsgemeenschappen, muziek en kennisproductie, de relatie met andere gemeenschappen van kleur, de Afrikaanse diaspora en de uitdagingen en prioriteiten voor de toekomst.

Het boek telt 240 pagina’s en zal 15 euro kosten.

Stephen Small is Professor of African American Studies aan de University of California, Berkeley. Hij is mede-redacteur met Sandew Hira en Arzu Merali van de boek serie Decolonizing The Mind.

Datum: zondag 19 november

Tijd: 14.00-17.00 (inloope 13.30 uur)

Locatie: Hugo Olijfveldhuis (Vereniging Ons Suriname)

Adres: Zeeburgerdijk 21, Amsterdam

Wij verzoeken u om uw deelname te bevestigen per mail naar: info@amritpublishers.com

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter