blog | werkgroep caraïbische letteren

Boekhandel Schippers verandert van eigenaar

Frits en Ineke Schippers waren er al een poos mee bezig: het vinden van een koper voor hun boekwinkel in het winkelcentrum De Amsterdamse Poort (Amsterdam-Zuidoost, oftewel de Bijlmermeer). Begin juli was de overname rond, en toen ging het razendsnel. Op 15 juli is de winkel overgenomen door Ivo Donkersloot (neemt de dagelijkse leiding) en Gijs Barends. De winkel blijft voorlopig Boekhandel Schippers heten. De nieuwe eigenaren hebben enthousiaste plannen om van het deel Surinaamse en Antilliaanse schrijvers nog meer te maken. Zaterdag 17 juli was de laatste dag van Frits en Ineke Schippers, de dag waarop ze met pensioen gingen.

In een rondschrijven zeggen ze: “We hebben de afgelopen 15 jaar met veel plezier gewerkt aan de boekhandel die het is geworden. Het is nu tijd voor een jongere generatie om dat weer op te pakken en verder uit te bouwen. We denken in Ivo en Gijs daarvoor de juiste opvolgers te hebben gevonden.”

Boekhandel Schippers was/is een van de heel weinige Nederlandse boekhandels die op eigen intitiatief boeken uit het Caraïbisch gebied importeren, en actief proberen ook het nieuwe Caraïbische boerk dat in Nederland verschijnt altijd in de schappen te hebben. Boekpresentaties en signeersessies luisterden het bestaan van de boekhandel op. Laten we hopen dat dat zo blijft. Frits en Ineke: het ga jullie goed!

Op de foto v.l.n.r. dichter John Leefmans, cineast John Albert Jansen en schrijfster Annel de Noré bij een boekpresentatie in 2006 in boekhandel Schippers.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter